Karmøybu hylles av britiske musikkanmeldere – Hnytt

Siste:

Stian Vedøy (t.v) er frontfigur til bandet Firewood Island. Nå høster bandet lovord for sin nye single "Dearest brother". Foto: Firewoodisland.com
Stian Vedøy (t.v) er frontfigur til bandet Firewood Island. Nå høster bandet lovord for sin nye single "Dearest brother". Foto: Firewoodisland.com

Karmøybu hylles av britiske musikkanmeldere

Plateaktuelle Stian Vedøy og bandet «Firewood Island» lovprises for deres nye single «Dearest Brother».

MUSIKK: Det britiske bandet, Firewoodisland med karmøybuen Stian Vedøy i spissen, slipper snart sitt debutalbum ‘Chaos Is The State Of Heart. Allerede nå høster de imidlertid gode kritikker etter at singlen «Dearest Brother» ble sluppet for to uker siden. Samtidig har bandet sluppet en splitter ny video til låten.

Kvartetten, som består av multi-instrumentalister Stian Vedøy, Abi Eleri Vedøy, Dylan Jones og Steve Allen, har fått massiv ros fra blogger som Q Magazine, Clash, The 405 og mange flere med utgivelsen av deres 2014-debut EP «lld» og følgende «Dome» EP i fjor. Bandet har også fått stor radiostøtte i England fra Radio 1, BBC 6Music, BBC Introducing, Amazing Radio og fler.

«De har festivalstørrelse og leverer oppløftende anthems som passer like godt på radioen som rundt leirbålet,» skriver den anerkjente musikkbloggen Q Magazin. Også BBC Introducing liker det de hører.

«Nydelig, fantastisk, oppsiktsvekkende låtkriving», skriver kanalen.

Se videoen til låten «Dearest brother i under

– Dearest Brother er en sang om medfølelse og tøff kjærlighet. Den handler om å oppleve at vennene dine møter veggen og ender opp i et mentalt usunt sted som et direkte resultat av dårlige beslutninger i livet. De vet at du er der for dem og er villig til å hjelpe – så lenge de gjør noe for å hjelpe seg selv. Videoen er en reise om selvoppdagelse etter en ung manns brutte forhold, ensomhet og skyggeboksing. Fyllt med rå og bitre følelser, hva skjer når vår helt står overfor sin største fiende?,» sier Vedøy.

Vedøy flyttet til England for syv år siden for å studere musikk i Cardiff.

Etter bare to uker har låten allerede blitt streamet over 50.000 streams på Spotify og Apple Music.