I dette forsamlingshuset blir det drevet butikk – Hnytt

Siste:

Storsalen er blitt gjort om til verksted.
Storsalen er blitt gjort om til verksted.

I dette forsamlingshuset blir det drevet butikk

I det gamle forsamlingshuset på Stol er RP Service i full gang med produksjon. Runar Jakobsen og Paul Erik Widvey så store muligheter da forsamlingshuset fra 1902 ble lagt ut for salg i februar.
STOL: Storsalen er gjort om til verksted. Scenen som en gang sto i forsamlingshuset, er blitt kontor. Ellers er det kun maling som har blitt prioritert etter at RP Service flyttet bedriften sin fra Sevland til Stol i juli.

– Det er jo et gammelt bygg. Vi har malt litt innvendig og utvendig for å «shine» litt opp, så skal vi fikse taket neste år. Det er flere rom oppe som vi tenker å fikse opp etter hvert. Nå har vi fått i gang verkstedet, noe som var viktigst, forteller Paul Erik Widvey.


Kom tilfeldig over huset

Paul Erik Widvey (t.v.), Raymond Nilsen Eriksen og Runar Jakobsen trives i nye lokaler på Stol.

RP Service er et snekkerverksted som blant annet driver med montering av solskjerming. Snekkerverkstedet har maskinpark og kompetanse til å ta på seg varierte oppdrag. De lager også skilt og diverse treprodukter.

– Dette med skilt er ganske nytt. Det begynte vi med etter at vi flyttet til Stol. Vi håper at det tar seg litt opp, sier Runar Jakobsen.

– Hva var det som gjorde dette bygget ideelt for dere? 

– Vi kom helt tilfeldig over huset. Det var ganske rimelig sammenlignet med andre lokaler. Lokalene våre på Sevland var mye mindre, og vi trengte mer plass. Nå har vi blant annet kjøpt en CNC-maskin som gjør at vi har muligheten til å produsere mer. Det er også kjekkere å eie lokalene enn å leie, slik vi gjorde på Sevland, forteller Jakobsen.

– Hvordan har de første månedene vært?

– Det går jo litt opp og ned, men vi prøver stadig å finne nye ting å lage. Vi har begynt med varmepumpehus igjen, noe vi produserte mye før. Etterspørselen har vært stor.

– Vi merker at det er flere som legger merke til oss etter at vi fikk opp skilt på huset. Vi er mye mer synlige nå fra hovedveien. I tillegg har vi blitt aktive på Facebook, noe vi tror er viktig, legger Jakobsen til. 

Eget gitarverksted 

RP Service har også eget gitarverksted.

Bedriften startet opp i 2011 av Runar Jakobsen og Paul Erik Widvey. I dag er de tre ansatte. I tillegg til snekkerverksted har de også gitarverksted hvor Runar Jakobsen, som er faglært gitarmaker, tar alle typer reparasjoner og justeringer.

– Det er ikke så mange verksted som driver med det. Jeg tok svennebrev som gitarmaker i 2001. Markedet for dette er jo litt smalt. Man skal konkurrere med de som selger billige gitarer, og dersom du skal bygge en gitar, så er det helst de som får inn en del penger på å spille, for det koster jo.

De forteller også at de stadig får forespørsler litt utenom det vanlige.

– Det er ikke slik at du må kjøpe et varmepumpehus dersom du skal benytte deg av våre tjenester. Hvis vi føler at det er noe vi kan få til, så bygger vi all slags. Vi fikk for eksempel forespørsel om å lage dragehoder for Viking MC, forteller Raymond Nilsen Eriksen, som er ansatt hos RP Service.

 

Slik så storsalen i forsamlingshuset ut før RP Service kjøpte huset. Foto: Eiendomsmegler A.