– De fleste av oss kjenner noen – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 8
Bilde 2 av 8
Bilde 3 av 8
Bilde 4 av 8
Bilde 5 av 8
Bilde 6 av 8
Bilde 7 av 8
Bilde 8 av 8

– De fleste av oss kjenner noen

Haugesund friidrettsstadion ble farget rosa da over 1000 personer deltok i Rosa sløyfe løpet i Haugesund.

HAUGESUND: – De fleste av oss kjenner noen som vi vet er rammet av kreft, sier Nora Moland like før hun skal legge ut på den 7 kilometer lange løypa.

Hun var bare en av over 1000 personer som brukte onsdagskvelden til å løpe inn penger til kreftsaken.

– Det er uhyre viktig. Det er mange som får påvist denne kreftformen, og slev om de fleste blir kvitt kreften er det fremdeles mange som sliter med senvirkningene av sykdommen. Derfor er det også viktig at vi deltar og smaler inn penger til forskning slik at de som er rammet får bedre og raskere hjelp, sier Moland.

Rosa sløyfe-løpet i Haugesund er et av totalt seks løp som arrangeres. For hver deltaker som løper går 200 kroner til kreftsaken.

– Jeg er helt overlykkelig, Når jeg våknet i da var det som 17. mai og julaften samtidig. Jeg var akkurat som en unge, og jeg har gledet meg til denne dagen. Jeg hadde to ønsker til i dag . Det var fint vær og over 1000 deltakere. Begge slo til, sier Olaug Mortensen, lokallagsleder i brystkreftforeningen Haugaland.

Før løpet ble det holdt felles oppvarming for deltakerne. En av de som forsøkte å inspirere var løperdronningen Susanne Wigene. Hun mener løpet gir et viktig bidrag til kreftsaken.

– Det er få løp som er viktigere å vise sin støtte til enn dette løpet og eg er veldig glad for at jeg kan være med å løpe i dag.

Det er første gang løpet arrangeres i Haugesund, og folk kom langveisfra for å være med. Her var det folk fra Skånevik, Vindafjord, Haugesund og Karmøy. Kort sagt fra hele distriktet. Arrangør Geir Jarle Bjørneng var imponert over arrangementet. han garantere at løpet kommer tilbake til Haugesund.

– Målt i innbyggertall er dette den største deltakelsen av byene i landet. Det er ikke annet en svært imponerende, og vi kommer garantert tilbake til Haugesund, sier Bjørneng.