Idrettsglede av dimensjoner – Hnytt

Siste:

STERKE FØLELSER ETTER FINALEKAMPEN: Vidar Flotve Birkeland og Olav Andre Hansen like etter kampslutt.
Andreas Drange Jensen

Idrettsglede av dimensjoner

Vidar feirer verdensdagen for Down syndrom, og grugleder seg sammen med de andre spillerne til finalekampen. Spillerne fra Singapore er nemlig både atletiske og et hode høyere enn mange av dem.

LIVET PÅ SOLSTEIN 2: Hver mars måned markeres verdensdagen for Down syndrom, og akkurat i år faller den på den dagen spillerne fra Solstein forbereder seg til sluttspillet i Special Olympics World Winter Games. Vidar Flotve Birkeland feirer med dobbel glede.

– 21. mars, det er en stor dag. Alle med Down syndrom er like mennesker, men vi er litt annerledes. Jeg har Down syndrom, jeg er mongoloid. Det er ikke lett å forklare det, sånn som jeg er. Jeg forstår ikke så lett, men jeg kan be om hjelp og det får jeg. Og det er jeg veldig glad for.

36-åringen reflekterer over livet denne dagen.

– Livet er en veldig god tanke inne i kroppen. Det er en veldig opplevelse, jeg liker det!

Finalen

Vidar liker også treneren sin, Jan Olav, som uansett tap eller seier er like stolt av laget sitt.

– Jan Olav er helt perfekt!

– Jeg er er så stolt av dem. Det som startet med et bedriftstilbud på Solstein, er nå i praksis et landslag som er i finalen. Husk at mange av dem ikke har drevet med idrett før. Snakk om å blø for drakta.

Men nå, like før kampen om gullmedaljen blåses i gang, har både Jan Olav og spillerne hjertet i halsen.

Få med deg den følelsladde og spennende episoden i videovinduet over. 

Har du fått med deg alle de forrige episodene?

Episode 1: Den utrolige reisen

Episode 2: – Jeg har fått et nytt liv

Episode 3: – Har dere hørt om en slik ydmykelse for dette landet? 

Episode 4: – Det gir meg rett og slett gledestårer

Episode 5: – Fyttiakkern, dette var gøy!