Arrangerer fakkeltog mot pels – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Arrangerer fakkeltog mot pels

PROTESTERER: Haugesund er en av 29 norske byer der motstandere av pelsdyroppdrett vil gå i fakkeltog lørdag 21. oktober.

Det er organisasjonen NOAH som står bak markeringen som setter fokus på pelsdyrenes rettigheter.

– Folk er veldig engasjerte i pelsdyrenes sak, og reagerer sterkt på at noen politikere vil feie dyrenes lidelser under teppet. NOAHs Fakkeltog mot pels er vårt viktigste virkemiddel for å illustrere det store engasjementet i befolkningen mot hold av rev og mink i små bur hele livet for pelsens skyld, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen.

Hun opplyser at engasjementet vokser fra år til år, og at målet er at flest mulig møter opp under markeringen ved Byparken i Haugesund.

– Det at fakkeltog arrangeres så mange ulike steder i landet, i alt fra større byer til mindre tettsteder, viser politikerne at engasjementet står sterkt i hele landet. Jeg håper at så mange som mulig møter opp på lørdag, slik at vi gir et klart og tydelig signal til politikerne også her fra Haugesund, sier hun.