Har levert flisgulv til over 3.000 butikker – Hnytt

Siste:

Brødrene Roy Oddvar (tv) og Odd Inge Olsen (daglig leder) driver det landsdekkende golventreprenør-selskapet Brødr. Olsen Mur & Bygg fra kontorene i det renoverte bankbygget til Sparebank 1 SR-Bank fra 1923 i Skudeneshavn.
Brødrene Roy Oddvar (tv) og Odd Inge Olsen (daglig leder) driver det landsdekkende golventreprenør-selskapet Brødr. Olsen Mur & Bygg fra kontorene i det renoverte bankbygget til Sparebank 1 SR-Bank fra 1923 i Skudeneshavn.
Bilde 1 av 5
Brødr. Olsen Mur & Bygg er et landsdekkende golventreprenørselskap for næringslivet. Hvert år legger selskapet over 200 000 kvadratmeter fliser, som for eksempel her på Clarion Energi Hotel i Stavanger.  (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Brødr. Olsen Mur & Bygg er et landsdekkende golventreprenørselskap for næringslivet. Hvert år legger selskapet over 200 000 kvadratmeter fliser, som for eksempel her på Clarion Energi Hotel i Stavanger. (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Bilde 2 av 5
Brødr. Olsen Mur & Bygg prosjekterer og legger alle typer golv med alle slags overflater, som for eksempel epoxy i landbruksbygg for husdyr. (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Brødr. Olsen Mur & Bygg prosjekterer og legger alle typer golv med alle slags overflater, som for eksempel epoxy i landbruksbygg for husdyr. (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Bilde 3 av 5
Arkivfoto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Arkivfoto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Bilde 4 av 5
Brødr. Olsen Mur & Bygg utvidet i år arbeidsområdet kraftig gjennom et samarbeid med Velde Industri i Sandnes. Ett av de nye oppdragene var å legge betong for oppstillingsplass for fly på Sola flyplass. (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Brødr. Olsen Mur & Bygg utvidet i år arbeidsområdet kraftig gjennom et samarbeid med Velde Industri i Sandnes. Ett av de nye oppdragene var å legge betong for oppstillingsplass for fly på Sola flyplass. (Foto: Brødr. Olsen Mur & Bygg)
Bilde 5 av 5

Har levert flisgulv til over 3.000 butikker

- Bedriften vår er en omreisende golventreprenør for næringslivet med over hundre mann i arbeid og en årsomsetning på rundt 250 millioner kroner.

Vekst- og nyskaperprisen  

Juryen for Vekst- og nyskaperprisen i Karmøy har valgt tre bedrifter som kandidater til utmerkelsen. Vinneren blir gjort kjent på Bedriftenes dag på Park Inn by Radissson tirsdag 31. oktober. De tre bedriftene er den landsdekkende golvleggerbedriften Brødr. Olsen Mur & Bygg i Skudeneshavn, landets største entreprenørselskap innen avfall og energigjenvinning, GemiNor, på Avaldsnes, og Karmsund trafikk- og fiskerihavn på Husøy. Juryen består av næringssjef Per Velde i Karmøy kommune, salgs- og markedssjef i Gasnor, Svein Sund, direktør Kristine Skeie i Kopervik Shipping og banksjef Alf Inge Flokketvedt i Skudenes og Aakra Sparebank. Her presenterer vi Brødr. Olsen Mur & Bygg.

SKUDENESHAVN:  Slik er den aller korteste beskrivelsen daglig leder Odd Inge Olsen benytter når han forteller om en av de viktigste bedriftene i Skudeneshavn, Brødr. Olsen Mur & Bygg. Virksomheten er relativt lite kjent blant meningmann, mest fordi den siden starten i 1996 bare har tatt oppdrag for næringslivet.

Flisgolv i 3 000 butikker

Bedriftsnavnet oppsto da murer Odd Inge og broren Roy Oddvar, som er byggmester, slo seg sammen i felles selskap for over 20 år siden.

– Vi bygget selskapet opp ved å bli spesialister på flislegging av næringsgulv over hele landet. I starten var ikke flis vanlig i slike gulv. Nå er dette nærmest blitt en standardløsning, som jeg håper vi har bidratt godt til.

Vi kom først på banen med rammeavtale med Rema-kjeden og siden med de fleste dagligvarekjedene og kjedebutikker i andre bransjer. Opp gjennom årene har vi levert flisgulv til over 3 000 butikker, kjøpesentra, handels- og bilforretninger over hele landet, forteller Odd Inge Olsen.

Egen flisimportør

Selskapets første oppdrag var å legge fliser på Amanda-senteret i 1996. Da spurte flisleverandøren om brødrene kunne ta oppdrag andre steder i landet også. Etter hvert ble oppdragene så mange at brødrene startet flisimport og flissalg gjennom sitt eget importselskap, Fliskonsept, i Kristiansand. Det ledes av Kjetil Kristiansen og har en omsetning på mellom 50 og 60 millioner kroner i året.

Det «komplette golv»

Etter å ha opparbeidet seg en solid posisjon på å legge slitedelen av næringsgolv, altså fliser, så brødrene seg om etter å utvide arbeidsområdet. Dette ble gjort inneværende år, i samarbeid med Velde Industri i Sandnes, som er blant de fremste på betongteknologi i Norge. Sammen opprettet de datterselskapet Velde Olsen Gulv.

– Vi tenker nå på det «komplette golv»; altså helt fra den grove pukken nederst og til ferdig overflate. Vi går ikke bort fra fliser, men utvider tilbudet betydelig – til å dreie seg om lagerbygg, landbruksbygg, uteområder på flyplasser, på veier og i tunneler, inklusive alt fra tekniske beregninger, betongutlegging og ferdiggjøring, sier Olsen.

Betongutlegging i 3D

Ett eksempel på slike oppdrag er oppstillingsplass for de nye kampflyene på Ørlandet hovedkampflybase og den sju kilometer lange Arna-Fløyen-Ulriken-tunnelen.

– I denne tunnelen skal vi legge ut 16 000 kubikkmeter betong som underlag for togsvillene. Til slike oppdrag bruker vi laserstyrte nivelleringsmaskiner som programmeres i tre dimensjoner, slik at de automatisk legger ut betong i riktig høyde og med riktig fall og med kurver. Vi er de eneste i Norge som har maskiner av denne typen, forteller Odd Inge Olsen.

Konkurransedyktig og miljøvennlig virksomhet

En fordel med 3D-maskinene er at betongutleggingen skjer med minimal manuell håndtering. Dette betyr at maskinene kan kjøres kontinuerlig til jobben er ferdig. Begrensningen i arbeidsutførelsen er egentlig kapasiteten i blandeverkene. Styrkeberegningen avgjør hvor mye stålarmering som blandes inn i form av stålfiber. Man slipper å legge armeringsnett, som kan ta mye tid. Det benyttes heller ikke kjemikalier i betongen, som er et miljøvennlig poeng. – Maskinlegging betyr utførelse med god kapasitet og ekstrem nøyaktighet, sier Olsen.

Mye større marked

Samarbeidet med Velde har utvidet markedet til Skudeneshavn-bedriften betydelig, også innenfor renovering av eldre bygg, som trenger nye typer golv. Selskapet prosjekterer nye golv, inklusive radonbeskyttelse, isolasjon, betong og alle typer overflater; altså komplette golvløsninger.

– Vi har slett ikke sluttet med fliser, men har utvidet med alt fra betongslipte golv til epoxy, tepper og vinyl eller linoleum. Vi reiser landet rundt – og hovedkonkurrentene er lokale murer- og golvleggerfirmaer. Når du leser dette har vi for eksempel folkene våre på oppdrag i Bergen, på Vestfossen, i Arendal, i Årdal, i Brummunddal, i Sagvåg, i Mjøndalen og på Ågotnes, forteller Odd Inge Olsen.