Trekker laget etter spillerfrafall – Hnytt

Siste:

UTEN A-LAG: Ferkingstad idrettslag kan måtte stille uten a-lag fremover, forteller daglig leder Bengt Førland.
UTEN A-LAG: Ferkingstad idrettslag kan måtte stille uten a-lag fremover, forteller daglig leder Bengt Førland.

Trekker laget etter spillerfrafall

Ferkingstad idrettslag har gjennom store deler av sesongen i 6. divisjon slitt med å stille lag. Til neste år kan idrettslaget være uten seniorlag.

Seks ganger slapp Ferkingstad IL inn tosifret antall mål:

Moster                        14 – 1              Ferkingstad

Rubbestadnes            11 – 0              Ferkingstad

Ferkingstad                 0 – 16              Vard Haugesund 3

Trott 2                         10 – 0              Ferkingstad

Ferkingstad                 3 – 14              Kolnes

Vard Haugesund 3      16 – 2              Ferkingstad

Kilde: fotball.no

FOTBALL: I løpet av sesongen vant karmøylaget én kamp, en 2-1-seier mot Torvastad tilbake i april. Etter det har det vært svart.

Gjennom sesongen har Ferkingstad slitt med å stille lag, og har samtidig gått på flere store smeller, der 16-0 mot Vard Haugesund 3 er det største.

Nå har idrettslaget besluttet å trekke laget som lå desidert sist i 6. divisjon.

– Vi synes det er trist at det ikke er nok interesse til å ha et seniorlag på nåværende tidspunkt, sier daglig leder i Ferkingstad idrettslag, Bengt Førland.

– Vi hadde en del frafall av spillere og når vi kom ut på høsten så slet vi med å stille lag. Da var det ikke mange andre muligheter, forklarer Førland videre, som forteller videre at de har slitt i flere år med å stille lag, men at de trodde det skulle gå bra i år.

– Vi trodde at vi hadde et såpass bredt fundament at denne sesongen skulle gå bra, men dessverre så har flere spillere sluttet av forskjellige årsaker, så vi får ikke gjort så mye mer med det.

Slo sammen to lag

I fjor hadde idrettslaget to seniorlag; ett i 5. divisjon og ett i 7. divisjon, og i år måtte Ferkingstad kombinere slå sammen lagene for å kunne stille.

– Det var en voldsom utskiftning så det var ikke mange spillere igjen fra fjoråret, sier Førland, og forklarer at de fleste som spilte i år kom fra fjorårets 7. divisjonslag og tror at de slet med å ta nivået.

Må mobiliseres skikkelig

Førland innrømmer at det ser mørkt ut med tanke på å stille seniorlag de neste årene fremover.

– Det er tungt hvis du hver eneste kamp må trygle og be bygda om å stille lag. Det er ikke holdbart, forteller Førland, og fortsetter med at han vurderer signalene fra styret at de ønsker å fokusere på å bygge et større og sterkere tilbud for de yngre.

– Vi er nødt til å bygge klubben nedenfra for å få vekst fra egen klubb. Hvis det skal være liv å lage i bygda så er vi nødt til å ha en ungdomsavdeling som kan avgi spillere oppover. Det er ikke vits i å ha et lag som i stor grad hører til andre plasser.

– Er det ikke trist for bygda å ikke ha et seniorlag?

– Både ja og nei. Hvis bygda ville hatt et a-lag så hadde det vært et a-lag. Dette er en konsekvens når det ikke er nok spillere som er interessert, kommer det fra Førland.