Ønsker å nå ut med nye smaker til folket – Hnytt

Siste:

ØLBRYGGERE: Kristian Eriksen og Svein André Waage ser frem til å servere mer øl til folket.

Ønsker å nå ut med nye smaker til folket

Skudenes Bryggeri får realisere planer om ølsmaking i eget hus.

SKUDENES: Mandag forrige uke fikk Skudenes Bryggeri grønt lys av formannskapet i Karmøy kommune om å ha ølsmaking i lokalene sine på Storamyr, nord i Skudenes.

Bryggeriet har i løpet av sommeren operert med ambulerende skjenkebevilling, men får nå altså full skjenkebevilling.

– Det har vært litt trøkk. Før sommeren så var det mange som ville ha ølsmaking. Nå når vi lettere ut til folket. Det er vanskelig å drive med alkohol i Norge. Det er lite reklame en får lov å gjøre så da er vi nødt til å gjøre slike ting for å nå ut med nye smaker til folket, forklarer Eriksen, og fortsetter med at de har blitt kontaktet av firmaer, utdrikningslag og vennegjenger som ønsker ølsmaking.

– Nå kommer det snart en god gjeng jordmødre som skal ha smaking, avslører Eriksen.

Det er selve bryggerommet og et smakerom i andre etasje det er søkt om skjenkebevilling i, og neste steg er å friske opp sistnevnte rom.

Cruiseturister som målgruppe

I søknaden til kommunen nevnte også bryggeriet at cruiseturister kan være en del av målgruppen.

– De som driver med turisme for cruisevirksomheten har vært interessert i at de kan ta turen her og ha en enkel smaking. Det er litt derfor vi har søkt om smaking her i selve bryggerommet også. Det blir litt uformelt. Da kan vi ta de innom en liten tur slik at de kan få smake litt og se hva vi holder på med. De har jo litt dårlige tid enn de som ønsker å ha en hel kveld, forteller Eriksen.

Nytt bryggeri

Bryggeriet startet tilbake i 2014 og hadde en kapasitet på 200 liter. Med en eksploderende interesse måtte de utvide og flyttet inn i nye lokaler på tampen av fjoråret.

– Nå brygger vi 1000 liter i slengen og har kapasitet til å lagre 10.000 liter på en gang. Markedet vil ha ølet og da må vi følge med, sier Eriksen, som ikke forventet at det skulle gå så bra.

– Vi skulle selge øl i Skudeneshavn, men det har gått over all forventning. Nå er det hele Haugalandet, eller Rogaland, og det er også interesse fra Hordaland, Oslo og andre plasser, forteller Eriksen.

Se videoreportasje over.