– Hvor lenge skal vi leve i fortiden? – Hnytt

Siste:

Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.
Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.

– Hvor lenge skal vi leve i fortiden?

LEDER: Dyreparken på Torvastad risikerer å bli stengt innen kort tid dersom ikke innehaver Bernt Kai Velde finner en snarlig løsning på kravet om veterinær og dyrepasser.

Ved månedsskiftet går fristen ut og sett utenfra virker det som om Velde kjemper en ensom kamp for å redde attraksjonen han har bygget opp gjennom 17 år.

Haugaland Zoo satte i fjor besøksrekord med rundt 40.000 gjester og har blitt et populært tilbud både for regionens innbyggere og turister. Velde har ambisiøse planer for å utvikle parken videre men har en lang rekke ganger møtt motstand, blant annet når det gjelder å bygge anleggsvei. Nå handler det om å skape gode forhold for både slanger, krokodiller og andre eksotiske dyrearter i parken. Lange arbeidsdager og dugnadsånd holder ikke på dette nivået og skal dyrehagen sikres en forsvarlig drift for fremtiden må de rette ressursene på plass.

Man skulle derfor tro at reiselivsnæringen, næringslivet og kommunen ville gjøre det som stod i deres makt for å hjelpe Velde og Haugaland Zoo over kneiken, og dermed sikre tilbudet og fremtidige arbeidsplasser. Men så langt har vi sett lite eller ingen ting til offentlig engasjement rundt parken. Spørsmålet blir derfor som følger; Hvorfor er ikke Haugaland Zoo er tilbud det er verd å kjempe for?

Handler dette om personen Velde, eller handler rett og slett om at man ikke er interessert i å utvikle nye attraksjoner i kommunen vår? Det kan i denne sammenheng være naturlig å minne om at det ikke er lenge siden 400-millioner satsingen på et Vikingland forsvant over kommunegrensen til Sveio. I skrivende stund ser det ut til at Fjord Motorpark blir skrinlagt. Hva har vi da igjen?

Vi er naturlig nok stolte av kirkeruiner og vikinghistorie på Avaldsnes, kobberverk på Visnes, sildefiske på Åkra og seilskutehistorie i Skudeneshavn.

Men hva med fremtiden? Skal vi kun leve på minner fra fortiden i Karmøy kommune?