Mentzoni lærer kidsa å lage musikk – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

Mentzoni lærer kidsa å lage musikk

Denne uken er det klar for Haugseund musikkappløp ved Hemmingstad Kultursenter. Der skal ungdommer lære om det å komponere og lage musikk.

– Denne uken er det en gjeng ungdommer som skal lage musikk. De skal lage en sang fra start til slutt som de skal fremføre på fredag, forteller ungdommsleder ved Hemmingstad Kultursenter, Egil Jondal.

I løpet av uken vil det skje forskjellige «events» som de håper skal gi motivasjon og inspirasjon til ungdommene. Et av disse arrangementene er besøk av lokale musiker Martin Mentzoni, som skal fortelle om sine erfaringer da han begynte med musikk.

– Vi skal hjelpe disse lovende artistene å bli enda bedre artister. Fortelle dem hva vi gjorde da vi startet band og hvordan vi skrev låter, forteller Martin Mentzoni, mens han holder et kamera mot denne journalisten til sin videoblogg.

– På onsdag skal jeg vise noe av de gamle utgivelsene våre, hvordan vi ga ut låter selv og hvordan man skal booke turneer, fortsetter artisten.

Haugesund Musikk Kappløp er en musikk konkurranse der deltagere i alderen mellom 14-25 kan være med. Arrangementet er støttet av Ungom og Fritid.