Svart flekk i appelsin var insektangrep – Hnytt

Siste:

Gnagekanal med ekskrementrester/metabolitter (svart).
Gnagekanal med ekskrementrester/metabolitter (svart).
Eurofins

Svart flekk i appelsin var insektangrep

Karmøynytt skrev i forrige uke om Jenelyn som trodde hun fant blod og nålestikk i en appelsin. Nå har BAMA kommet med analyserapporten.

BAMA ønsket en vurdering på mulig årsak til defekt etter at det ble funnet en svart flekk i fruktkjøttet rett på innsiden av appelsinskallet. I vurderingen til Eurofins kommer det frem at appelsinen har vært angrepet av et insekt som har lagt egg på eller i appelsinen.  Egget har deretter utviklet seg til en larve som har hatt tilhold rett på innsiden av appelsinskallet.

– Kanalen i appelsinskallet tilskrives gnagekanal fra larven. Det finnes ikke spor etter larve i appelsinen, og man antar at den har forlatt appelsinen gjennom gnagekanalen, står det i rapporten.

Les også: Sjokkert etter appelsinkjøp

Arrdannelser i vevet

I rapporten står det videre at det mest sannsynlig er snakk om en fruktflue/snylteveps. På bakgrunn av arrdannelser i vevet rundt gnagekanalen vil en anta at det er en god stund siden kanalen ble laget.

– Ut fra fasongen på gnagekanalen og rester av ekskrementer vil vi anta at skaden påført appelsinen er forårsaket av insektangrep.

Bilde av «kanal» i appelsinskallet.

 

Kant av gnagekanal med tydelig arrdannelse