Dette skjedde i natt – Hnytt

Siste:

Dette skjedde i natt

POLITI: Sør- Vest politidistrikt har hatt en travel natt med blant annet fyll, vold, offentlig urinering og bortvisninger. Her kan du lese hva som sto i nattens politilogg.

Kopervik klokken 2107: Åpenbart beruset mann i midten av 20-årene innbrakt fra Kopervik etter at han ikke etterkom pålegg fra politipatrulje om å forlate sentrum. Han hadde da vært plagsom overfor andre som var ute på byen i anledning Oktoberrock. Anmeldt for forholdet. Sitter søndag morgen i drukkenskapsarrest og vil trolig bli presentert et forelegg før han dimitteres.

Haugesund klokken 2225: Mann i slutten av 20-årene utsatt for vold på Risøy. Skal ha skjedd utendørs. Fornærmede kjørt til legevakt for behandling og deretter innsatt i drukkenskapsarrest i det han var så beruset at han ikke kunne ta vare på seg selv. Mannen ble dimittert etter at rusen hadde avtatt noe.

Ca klokken 2315 ble tre personer pågrepet på en adresse i Haugesund sentrum. De sitter alle i varetektsarrest og vil bli avhørt i løpet av dagen. Uklart hva som er bakgrunnen for volden og hvor aktiv rolle de ulike pågrepne har hatt. Både den fornærmede og de siktede er kjente av politiet fra tidligere.

Etne klokken 0106: En drosjetur i Etne kommer til å bli dyrere enn planlagt for en mann i midten av 20-årene. Han forsøkte å åpne en skyvedør i drosjen mens drosjen var i fart. Da han fikk beskjed om å slutte med dette brukte han enda mer makt på døren slik at en rute ble knust og døren kilte seg fast. Forholdet vil bli anmeldt av drosjeeieren og dette kan bli kostbart for passasjeren.

Haugesund klokken 0122: Knuffing på et utested i Haugesund. Vaktene på et utested meldte om tilløp til slossing mellom flere personer på stedet. En patrulje var raskt på plass og fikk ryddet opp. Tre berusede gutter i midten av 20-årene bortvist fra Haugesund sentrum. Ingen sak opprettet.

Etne klokken 0210: Ung mann i slutten av tenårene anmeldt for drikking på offentlig sted i Etne. Observert av en politipatrulje.

Stord klokken 0216: En politipatrulje bortviste en beruset mann i midten av 50-årene fra Leirvik sentrum. Mannen hadde vært kranglete med vakter på et utested.

Etne klokken 0223: En mann i midten av 20-årene anmeldt for urinering på offentlig sted etter at han måtte late vannet utenfor et utested i Etne.

Haugesund klokken 0225: To menn i begynnelsen av 20-årene ble bortvist fra sentrum av Haugesund etter at de vekket opp beboere på Hasseløy. De var høylytte og berusede.

Haugesund klokken 0229: En politipatrulje måtte hjelpe vaktene på et utested i Haugesund sentrum. En vanskelig og beruset gjest i midten av 30-årene ble bortvist fra sentrum resten av natten.

Karmøy klokken 0242: En mann i begynnelsen av 50-årene ble bortvist fra Kopervik sentrum etter at han hadde vært i klammeri med vaktene på et utested. Mannen var beruset. Han etterkom ikke pålegget og ble innsatt i drukkenskapsarrest og er nå anmeldt for forholdet. Det vurderes nå om saken kan avgjøres med en bot som vil bli presentert for ham ved dimittering.

Haugesund klokkken 0427: Melding om høy musikk som holdt naboer våkne i Haugesund sentrum. Politipatrulje til stedet, og festen ble avsluttet.

Stord klokken 0506: Melding om skadeverk på bygning på Rommetveit på Stord. En patrulje rykket ut, og fikk tatt en skadevolder som hadde knust noen ruter i et fraflyttet bolighus. Mannen i slutten av tenårene ble avhørt på stedet. Forholdet erkjent, mannen ble deretter dimittert. Straffesaken følges opp kommende uke.

Trafikkadferd og promille

En politipatrulje har hatt spesielt fokus på trafikkadferd i Leirvik og Sagvåg på Stord klokken 2015 til 2355 lørdag kveld. Der ble 12 kjøretøy kontrollert.

–  Tre forenklede forelegg skrevet for ulike former for uønsket trafikkadferd, en gebyr for manglende dokumenter og et forenklet forelegg for trimming av moped, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

Det har også vært promillekontroll på Fv. 47 ved Haugesund sykehus fra klokken 0230 til 0330. Der ble 64 bilførere kontrollert.

– En bilfører fikk gebyr på grunn av manglende bilbelte. To bilførere fikk mangellapper på grunn av tekniske mangler ved kjøretøyene. Ingen hadde promille.