«Rett venstre med Fjord Motorpark» – Hnytt

Siste:

Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.
Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.

«Rett venstre med Fjord Motorpark»

– At det var en vikar og attpåtil fra et annet parti enn Krf som stod for utfallet viser med all tydelighet hvor skjør denne saken er.

LEDER: Etter mer enn ti år med saksbehandling, milliontilskudd og politisk tautrekking var det mandag kveld duket for semifinale i kampen om Fjord Motorpark.

Det store spørsmålet i formannskapet i Karmøy var om man skulle gå for rådmannens innstilling om å ekspropriere eiendommer på Helganes eller ikke.

Rundt bordet satt elleve spente politikere som alle vet at de har motorsportsenterets skjebne i sine hender. FrP`s Susan Borg forteller at hun har vondt i magen av hele saken, og rådmannen roses for solid saksbehandling. Varaordfører, Leif Malvin Knutsen (Krf) erklæres inhabil og erstattes av partikollega Alf Magne Grindhaug, mens Cecilie Friestad (Krf) var syk og ble erstattet av innbytter Magnar Jordåen fra Venstre.

Sistnevnte skulle vise seg å få en nøkkelrolle da saken skulle avgjøres og løftet tydelig sin venstrehånd da ekspropriasjonsaken var til avstemming. Dermed ble stillingen 6-5 og seier med knappest mulig margin for motstanderne av Fjord Motorpark.

At det var en vikar og attpåtil fra et annet parti enn Krf som stod for utfallet viser med all tydelighet hvor skjør denne saken er når det kommer til forankring i karmøypolitikken.

Slik er situasjonen også i forkant av selve finalen som utspiller seg i kommunestyresalen den 23 oktober. Stemningen så langt er at det ligger an til én stemmes overvekt mot ekspropriasjon og dermed skrinlegging av prosjektet. Men hvem vet om det dukker opp sykdom eller andre frafall til møtet? Da kan avgjørelsen tippe en annen retning.

At det er så stor politisk uenighet rundt et prosjekt som dette er uansett utfall den 23 oktober svært beklagelig. Fjord Motorpark skulle være Karmøy og regionens nye flaggskip med bredt tilbud til barn og unge, nye arbeidsplasser, turistmuligheter og næringsutvikling. Men når selv ordføreren i Karmøy så til de grader er motstander av prosjektet må man spørre seg om det er noe vits å gå videre i det hele tatt.

Dersom kommunen skal være i stand til gjennomføre utbygginger som dette bør det ligge en bred politisk vilje i bunn, og ikke grupperinger som endres i størrelse fra valg til valg. Fjord Motorpark har blitt en kasteball i systemene i det uendelige, noe som tærer på kreftene hos både kommunens administrasjon, involverte medlemmer i klubbene og grunneierne på Helganes.

Det skal derfor bli godt å få satt sluttstrek den 23 oktober, enten det blir innbyttere som avgjør kampen eller ikke.