Reiser langt for å få tak i Odd-Roar sine instrumenter – Hnytt

Siste:

Ønsker folk å ta en tur til showrommet og butikken er det bare til å ta kontakt med Odd-Roar Hult. – Vi har ikke åpent som en vanlig butikk, men dersom folk slår på tråden så møter jeg opp når som helst.
Ønsker folk å ta en tur til showrommet og butikken er det bare til å ta kontakt med Odd-Roar Hult. – Vi har ikke åpent som en vanlig butikk, men dersom folk slår på tråden så møter jeg opp når som helst.

Reiser langt for å få tak i Odd-Roar sine instrumenter

Odd Roar Hult har i mange år solgt korpsinstrumenter fra kjelleren hjemme på Sevland. Etter hvert ble det for trangt og han måtte se seg etter nye lokaler. Nå har han fått lov til å bruke lokaler på Trålbøteriet på Husøy hvor han jobber til daglig.

HUSØY: Butikken han driver selger messinginstrumenter for brassband. Utstillingen hans er den største mellom Bergen og Stavanger, og mange reiser langt for å få tak i instrumentene han selger.

– Neste uke kommer det en fra Vennesla. Han var litt irritert fordi det ikke var så mye på Sørlandet. Det var ingen som hadde noe på lager. Jeg selger også instrumenter til kulturskoler over hele landet, forteller Odd Roar Hult, eier av BrassNor.

Spesiallaget

BrassNor selger kvalitetsinstrumenter og tilbehør og er agent/importør for Taylor Trumpets, Wessex Tubas (UK) og CarolBrass (TW). Hult startet opp butikken BrassNor i 2009. I den nye butikken på Husøy henger det rundt 50 instrumenter på veggen.

– Folk blir jo overrasket når de ser så mange instrumenter. I andre butikker finner de kanskje 8-10 stykker, så de har litt av hvert å velge mellom her. De bør finne det de trenger for å si det sånn.

På veggen finner man spesialproduserte instrumenter som er laget på fabrikken som Hult samarbeider med i Taiwan. 

Mye å velge mellom.

– Jeg startet med Taylor Trumpets. Det er veldig dyrt og veldig bra, men så begynte folk å spørre etter andre instrumenter. Da søkte jeg litt rundt, og fant CarolBrass i Taiwan. Disse ble jeg anbefalt av Taylor Trumpets. Etter hvert har jeg også fått med meg Wessex Tubas, som produserer sine instrumenter i Kina.

– Det er skikkelige saker dette her?

– Ja, det er det. Det er kjekt å ha en del som kundene kan prøve. Vi har både spesialmodeller og en del standardinstrumenter.


Fått egne navn 

Trompet med fire ventiler. – Med den ekstra ventilen får du kvarttoner, sier Hult.

Noen av instrumentene som BrassNor har fått laget selv, har han også gitt navn. Vanligvis har instrumentene et langt navn med både nummer og bokstaver. Modellene har han døpt til Mariell, Norene, Alexander og Håvard.

– Det er navnene til barnebarna mine. De har fått oppkalt hvert sitt instrument etter seg. Jeg tror de synes det er litt stas, men ingen av de spiller selv. Det er jo litt dumt.

Han viser også frem en trompet litt utenom det vanlige. Normalt sett finner du de fleste trompeter med tre ventiler, men denne har fire.

– Da kan du spille kromatisk. Med den ekstra ventilen får du kvarttoner. Istedenfor å spille 16 toner i en skala, kan du nå spille 32. Det er ikke så mange som kjøper disse, for de er meget spesielle. Så dette er en prototype vi har fått levert fra fabrikken i Taiwan.