Her blir Grindhaug-elevene lurt trill rundt – Hnytt

Siste:

Her blir Grindhaug-elevene lurt trill rundt

Klasse 7A ved Grindhaug skole fikk i dag beskjed om at de skulle ta klassebilder, men midt under fotograferingen ble de overrasket av ordfører Jarle Nilsen som hadde en gledelig nyhet til elevene.

GRINDHAUG: Det var både jubel og tårer da elevene fikk nyheten om at de hadde vunnet Miljøagentenes gå-til-skolen-aksjon «Beintøft». Klassen premieres med 30 000 kr til videre miljøvennlig aktivitet.

– Vi ble veldig overrasket. Vi trodde bare vi skulle ta bilder, forteller Malin i 7A.

– Så kom plutselig ordføreren inn. Jeg ble helt sjokkert, skyter Christer inn.

Gått 380 kilometer

Glade elever.

Over 1500 klasser har deltatt i aksjonen i år. Gjennom hele september har 35.000 grunnskoleelever fra hele landet konkurrert i å reise miljøvennlig til skolen.

– Klasse 7A ved Grindhaug skole er den tøffeste klassen i hele landet som har gått og syklet til skolen hver dag i hele september. De har gått 380 kilometer, noe som er veldig imponerende, forteller kommunikasjonsrådgiver i Miljøagentene, Hanna Hågensen Aasen.

Engasjerer elevene

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon som jobber for å gi barn troen på seg selv, fremtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere fremtid for jorda og menneskene som bor på den.

– Jeg er imponert over elevene som deltar i så stor grad. Dette er kjempeviktig og det engasjerer elevene til å ta hensyn til miljø og klima. I tillegg er det et fysisk aspekt i dette. Når vi går, sykler og bruker sparkesykkel så er det positivt for den fysiske helsen. Så dette er en vinn-vinn-situasjon på alle måter, forteller ordfører Jarle Nilsen, som fikk æren av å overrekke sjekken på 30 000 kroner.

– Dere lurte de skikkelig i dag?

– Ja, det var meningen dette skulle være en stor overraskelse. De forsto nok at det var noe på gang, men de visste ikke helt hva, sier Nilsen.