Skjerve FKH-helt på overtid i vestlandsderbyet – Hnytt

Siste:

LEGENDEN OG MATCHVINNEREN: Vegard Skjerve (i midten) senket Viking på overtid av overtiden. Til venstre Tor Arne Andreassen, som spilte sitt siste vestlandsderby i kveld.
LEGENDEN OG MATCHVINNEREN: Vegard Skjerve (i midten) senket Viking på overtid av overtiden. Til venstre Tor Arne Andreassen, som spilte sitt siste vestlandsderby i kveld.

Skjerve FKH-helt på overtid i vestlandsderbyet

Da FKH så ut til å gå på et skuffende poengtap, dukket bauta og kaptein Vegard Skjerve opp på overtid av overtiden og senket Viking.

FOTBALL: I en sjansefattig og lite velspilt 1. omgang, var det Vikings Kristoffer Haugen som sjokkerte hjemmepublikummet da han umarkert headet inn ledermålet på overtid av de første 45 minuttene.

FKH stanget og stanget uten å skape veldig mye i 2. omgang, og lenge så det ut som det skulle ende med et skuffende tap mot Eliteseriens desiderte tabelljumbo, før Alexander Stølås banket inn 1-1 etter drøye 75 minutter fra skrått hold

Da skjedde det noe med både FKH-spillerne og publikum. 

I hele år har Viking hatt for vane å slippe inn sene mål, mange på overtid, og det samme skulle skje i det prestisjetunge vestlandsderbyet i kveld.

Kapteinen tok ansvar

Etter massivt trøkk de siste 15 minuttene etter utligningen prikket innbytter Kristoffer Velde, som begeistret hjemmepublikummet i sin hjemmedebut, inn en fantastisk corner på overtid av overtiden. Innlegget traff pannebrasken til Vegard Skjerve perfekt og gikk i det lengste hjørnet.

Da nådde volumet nye høyder under flomlysene på Haugesund stadion, og like etter blåste dommer Kai Erik Steen for full tid, noe FKH-publikummet akopanjerte med taktfaste «OBOS, OBOS»-rop rettet mot rivalen fra sør, som gjorde vondt til verre for seg selv i bunnstriden.

For FKH betyr seieren at man for alvor henger med i medaljekampen. Opp til Brann på sølvplass skiller det nå kun fire poeng, mens Sarpsborg på bronseplass ligger to poeng foran når åtte kamper gjenstår.

Neste oppgave for Eirik Hornelands mannskap er Odd på Skagerak Arena 1. oktober, før nok en bortekamp venter i form av Vålerenga 11 dager senere. Først 15. oktober spiller FKH hjemmekamp igjen når Sandefjord er gjester.

FKH startet slik (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Sondre Tronstad (Kristoffer Velde fra 76.), Bruno Leite, Aleksandar Kovacevic (Marko Cosic fra 71.), Tor Arne Andreassen – Frederik Gytkjær – Ibrahim Shuaibu (Anthony Ikedi fra 46.).