– Det har en høy symbolsk verdi – Hnytt

Siste:

Aud Marit Utseth fra Karmøy Kunstforening.
Aud Marit Utseth fra Karmøy Kunstforening.
Hanne Bottolfsen Dahl — Bilde 1 av 4
Hanne Bottolfsen Dahl — Bilde 2 av 4
Arrangør og styremedlem i Karmøy Kunstforening, Vibecke Nes Vigre
Arrangør og styremedlem i Karmøy Kunstforening, Vibecke Nes Vigre
Bilde 3 av 4
Hanne Bottolfsen Dahl — Bilde 4 av 4

– Det har en høy symbolsk verdi

I helgen ble det for første gang arrangert "En skeiv dag i Kopervik".

KARMØY: Fredag ble det satt opp filmvisning på kinoen i Kopervik, kortfilm-visning på Biblioteket og det hele ble avsluttet med etterfest på Café MM. Fredag og lørdag kunne man blant annet få med seg utstillingen til Gjert Rognli inne på Galleriet på kulturhuset.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive. Det virker som om folk er glad for at vi har satt av noen dager til dette, sier arrangør og styremedlem i Karmøy kunstforening, Wibeke Nes Vigre

Godt fornøyd
Det var mange som hadde tatt turen til Café MM for å få med seg etterfesten. Utstillingen til Gjert Rognli var det også mange som var nysgjerrig på. Selv om dørene ikke har blitt stormet ned av personer, så er arrangørene godt fornøyd med helgen.

– Vi har jo ikke det store programmet, men det kan vokse med årene. Det har derimot en veldig høy symbolsk verdi, ved at det sender ut noen signaler. Det tror jeg blir satt pris på, sier hun.

Viktig og ærlig historie
Kunstneren, Gjert Rognli, er både homofil og sjøsame. Han er født og oppvokst i Nord- Norge, og er nå bosatt i Oslo. Det er en ærlig historie han forteller, og han har iscenesatt seg selv i flere av bildene.

– Rognli er en etnisk minoritet, i tillegg til at han er minoritet i sin egen seksualitet. Det problematiserer han i utstillingen sin, og den komboen er ganske heftig. Selv om utstillingen er fra 2009, så er den fortsatt veldig aktuell, sier Vigre.

Vigre legger også til at hun ønsker at denne dagen skal bli en tradisjon, og at det allerede har kommet inn flere forespørsler fra aktører som vil bli med til neste år.

– Det å være ung og skeiv er nok lett for noen, men en utfordring for mange. Da er det fint å vite at det er folk som heier på de, og vite at de folkene også befinner seg i lokalsamfunnet ditt, sier hun.