Konfirmanter løp inn over 40.000 – Hnytt

Siste:

INNSAMLING: Silje Blikra, Alexandra Lauvås, kateket Solveig Leivoll og Kristine Bygnes var med på å samle inn penger til innredning av kirkekjelleren.
INNSAMLING: Silje Blikra, Alexandra Lauvås, kateket Solveig Leivoll og Kristine Bygnes var med på å samle inn penger til innredning av kirkekjelleren.

Konfirmanter løp inn over 40.000

Nærmere 70 konfirmanter løp inn rundt 43.200 kroner til inntekt for kirkekjelleren i Kopervik kirke tidlig søndag ettermiddag.

KOPERVIK: Forrige søndag ble de nye konfirmantene i Kopervik kirke presentert, og fikk samtidig muligheten til å samle inn penger i det som var tredje utgaven av sponsorløp.

De to foregående årene har sponsorløpet vært til inntekt for kirkebygget, som stod ferdig tidligere i år, men i år samlet konfirmantene inn penger til den uinnredede kirkekjelleren.

– Der er det et aktivitetsrom som ikke er innredet, og derfor må vi samle inn penger for å kunne innrede det, forteller kateket Solveig Leikvoll.

I kjelleren trengs både ventilasjon, lys og strøm, samt gulvbelegg for å nevne noe.

– Det kan fort bli et par hundre tusen som vi trenger, så vi må samle inn en del, men vi er godt i gang, sier Leikvoll.

Over 100.000

Tidligere konfirmanter har samlet inn totalt over 100.000 kroner med sponsorløpet, og Leikvoll håpet at årets konfirmanter kunne bikke over 50.000 kroner i innsamlede penger.

Tallet endte dog på 43.200 kroner etter at nærmere 70 konfirmanter hadde løpt rundt deler av kirkegården i tre kvarter etter endt gudstjeneste.

Leikvoll håper at det er flere enn bare konfirmantene som skal løpe sponsorløp, og oppfordrer alle til å være med.

– Vi har lyst til å ha folk i alle aldre, men de er litt trege de som er litt eldre, sier Leikvoll og ler, og legger til at hun synes det er kjekt å se at konfirmantene gjør en innsats.

Løp og gikk

Silje Blikra, Alexandra Lauvås og Kristine Bygnes var tre av konfirmantene som prøvde seg på løypa, og etter seks runder måtte de ta en pust i bakken.

– Skal dere fortsette?

– Nei, vi er slitne, sier Blikra, som innrømmer at de har gått mesteparten av løypa.

– Hvor mye har dere samlet inn da?

– Jeg har samlet inn over 1000 kroner tror jeg, sier Lauvås.

– Gjør det for gøy

Med 20 runder etter endt tid var det en passe sliten og godt fornøyd Nicholas Eriksen som hevet etter pusten utenfor kirka.

– Da jeg hadde løpet 18 hørte jeg at det var fem minutter igjen, og da tenkte jeg at jeg hadde tid til to runder til, sier Eriksen, som ikke har oversikt over hvor mye han fikk samlet inn.

– Vi gjør det for gøy, og vi samler inn penger, så det er bra, avslutter Eriksen.