Gir opp utvisningsvedtak – Hnytt

Siste:

UTESTENGT FRA EGEN BEDRIFT: Dette bildet ble tatt av Atle Berge på Ølen Betongs anlegg I Murmansk i april 2016. Nå får ikke den daglige lederen sette sine bein I Russland av den føderale sikkerhetstjenesten. Foto: Turid Berge-Olsen.
UTESTENGT FRA EGEN BEDRIFT: Dette bildet ble tatt av Atle Berge på Ølen Betongs anlegg I Murmansk i april 2016. Nå får ikke den daglige lederen sette sine bein I Russland av den føderale sikkerhetstjenesten. Foto: Turid Berge-Olsen.

Gir opp utvisningsvedtak

Direktør Atle Berge for Ølen Betong i Murmansk gir opp å få omgjort utvisning fra Russland.

Berge ble i juni 2016 utvist for ti år fra Russland etter flere års virksomhet i Murmansk. Anklagene fra de russiske myndighetene var svært alvorlige, spionasje mot det russiske rike og for å samle inn informasjon.

Berge avviste påstanden blankt, og har siden forsøkt å få omgjort vedtaket. Han ha blant annet skrevet brev til den russiske president Valdimir Putin.

I følge NRK er Berge svært kritisk til utenriksminister Børge Brendes håndtering av saken. Departementet sier til kanalen at saken er tatt opp flere ganger med Russland

Etter at han ble utvist styrer han selskapet fra Norge.