Ungene på Vea får eget innebandylag – Hnytt

Siste:

Terje Olav Hagen (t.v.), Jan Olav Sørlie og Elling Allendes gleder seg til å starte opp innebandylag for barn i Storhall Karmøy.
Terje Olav Hagen (t.v.), Jan Olav Sørlie og Elling Allendes gleder seg til å starte opp innebandylag for barn i Storhall Karmøy.

Ungene på Vea får eget innebandylag

Karmøy Innebandyklubb utvider tilbudet sitt og starter nå opp innebandylag for barn mellom 8 og 13 år – et tilbud mange har etterspurt. 

VEA: Forrige sesong hadde Karmøy IBK tilbud om innebandy til Solstein-gjengen og voksne mosjonister. I år vil klubben også tilby treninger for barn født i 2004-2009 i Vea og Kopervik-området. Alle treninger for barnelag vil i år foregå i Storhall Karmøy på Vea.

– For første gang får veabuen tilbud om å spille innebandy. Det er mange veabuer som har vært på oss og ønsket dette, men tilbudet har ikke vært der før nå, forteller leder i Karmøy IBK, Terje Olav Hagen.

Innebandy er en hurtigvoksende idrett, og i Norge er det 180.000 innebandyspillere totalt. Lokalt finnes det miljøer for innebandy på Kolnes og Torvastad samt i Åkrehamn, Kopervik og nå Vea. 

– Innebandymiljøet i Rogaland er like stort som hele Norge til sammen. I sør-fylket er det veldig stort, sier Hagen.

– Hvordan vil dere beskrive idretten?

– Innebandy er en idrett med høyt tempo, kjappe ballvekslinger, og det tar kort tid å mestre. Det er en lavterskel-idrett hvor alle skal kunne delta og være involvert. Det er også en idrett de aller fleste kjenner til fra før, men det er ikke nødvendig med forkunnskaper, forteller han. 

Ingen rene jentelag 

Treningene starter opp 18. september.

Første trening starter opp i Storhall Karmøy 18. september. Tilbudet er gratis for alle barn i 2017. Både jenter og gutter kan bli med, men så langt har ikke innebandyklubben rene jentelag.

– Dessverre har vi ikke et rent jentelag. Dette er noe vi har jobbet lenge med å få til, men det har vært vanskelig. Jenter har selvfølgelig muligheten til å være med og spille med guttene, så får vi stå på videre for å få dette til. Karmøy IBK har også to herrelag og to damelag, så jenter synes dette er en kjekk idrett, forteller Terje Olav Hagen. 

Jan Olav Sørlie har de siste årene vært leder for innebandyavdelingen i Kopervik IL. Sammen med nestleder Aud Ellen Eriksen, har de trukket seg fra sine styreverv i KIL.

– I KIL har det vært et styrevedtak fra 2010 som sier at innebandy ikke skal gå på bekostning av andre eksisterende idretter. Dette ble etter hvert såpass krevende for oss i styret, at vi har trukket oss. Både jeg og Aud Ellen melder oss nå til tjeneste for Karmøy IBK. Nå ønsker vi å gi et tilbud til de 45 barna som i fjor trente med KIL pluss veabuer.

God kombinasjonsidrett

Sørlie forteller at innebandy passer godt for de som sliter med å finne sin idrett, og han mener alle kan mestre innebandy. Det fungerer i tillegg godt som en supplerings-idrett.

– Det er mange som har en sommeridrett og en vinteridrett. Egenskapene man tilegner seg i innebandy, som hurtighet, er helt perfekt for en fotballspiller for eksempel. Fotball og innebandy er en god kombinasjon som vinter- og sommeridrett. Det er mange lag utenfor Karmøy som har gutter og jenter som spiller fotball om sommeren og innebandy om vinteren, sier Sørlie.

– Det viser seg faktisk at de som kombinerer disse to idrettene, stiller sterkere som lag, skyter Terje Olav Hagen inn.

– Hva er målet deres nå som dere utvider tilbudet?

– Vi skal gi barn et varig tilbud og en idrettsglede gjennom innebandy. Vi skal skape lagånd og lære dem samspill. Vi vil også lære dem å spille på lag for å gjøre hverandre gode og vise at lagspill kan utføres med positivitet slik at alle føler at de er inkludert, sier Hagen.

Han påpeker at innebandy er en billig idrett å drive med.

– Det er ikke påbudt å ha eget utstyr. De fleste har en type gymsko og en vannflaske og utstyr kan en fint låne frem til en eventuelt vil kjøpe eget utstyr.