– En solid musikalsk utvikling – Hnytt

Siste:

Sevland skulekorps under Rogalandsmesterskapet for skolekorps i mars. Her tok de en sterk tredjeplass i 1. divisjon.
Sevland skulekorps under Rogalandsmesterskapet for skolekorps i mars. Her tok de en sterk tredjeplass i 1. divisjon.

– En solid musikalsk utvikling

Sevland skulekorps mottok NMFs utviklingspris for 2017. – Det er en stor motivasjon, forteller dirigent, Svein Henry Robertsen.
SEVLAND: De siste årene har Sevland skulekorps hatt en solid musikalsk utvikling fra. 4 divisjon i 2011 til 1. divisjon i 2017. Dette var noe av begrunnelsen da skolekorpset mottok NMFs utviklingspris.

– En bevisst musikalsk satsing har ført til økt rekruttering, og de eldste musikantene er aktive forbilder for de yngre musikantene. Korpset er synlig i nærmiljøet og har et godt samarbeid med andre organisasjoner, står det videre.

– Dette er en pris som alle korps i Rogaland kan søke om. Vi var jo helt i bunnen blant korps i Rogaland. Under Rogalandsmesterskapet i 2011 tapte vi 4. divisjon, og i år tok vi en tredjeplass i 1. divisjon. Så vi har klart å bygge oss opp fra å være fem musikanter til 28, sier Svein Henry Robertsen.

– Hvordan har dere klart dette?

– Det er et godt korpsmiljø. Vi har fokus på å bli gode til å spille. Det musikalske skal være givende. For noen er det sosiale med pizza og brus den store happeningen, men for oss er det spillingen som er hovedfokus. 

Går mot en sterk sesong 

Utviklingsprisen.
Å motta utviklingsprisen er ifølge Robertsen en stor motivasjon for hele korpset og en soleklar tillitserklæring.

– Det er jo et bevis på at du gjør noe rett. Det er ganske mange korps som søker, og det er ikke bare skolekorps vi konkurrerer mot, men også voksne korps.

Sammen med prisen mottok de 10.000 kroner, noe som kommer godt med. Pengene skal brukes på nye instrumenter, noe som kommer godt med nå som de er i gang med rekruttering av nye aspiranter.

– Vi håper å få inn en seks, sju nye aspiranter. Vi har nettopp tatt inn et aspirantkull på fem stykker, så det går voldsomt bra om dagen. Det går litt treigt i oppstarten, men det kommer seg etter hvert. Vi er i alle fall på rett kjør, og jeg er sikker på at denne sesongen kommer til å bli den sterkeste på mange år.