Korpset har vært inaktivt i mange år - nå skal det opp å gå igjen – Hnytt

Siste:

Marthe Thorsen (i midten) forteller at det ikke er ro i huset etter at hun begynte å spille trompet.

Korpset har vært inaktivt i mange år – nå skal det opp å gå igjen

Vedavågen skolekorps har aldri blitt lagt ned, men det har vært inaktivt i mange år. I samarbeid med Karmøy kulturskole har korpset nå startet opp aspirantopplæring i håp om å få korpset opp å gå igjen.

VEAVÅGEN: 30 aspirantspirer er godt i gang med å lære seg alt fra å sette opp et notestativ til noter og hvordan håndtere et instrument. Kulturskolelærer Bente Slettli Bårdsen skryter over barnas engasjement.

– Alle er kjempegira. Det var jo et kjempekorps på Vea før med mange musikanter, så vi håper jo å få det til igjen, sier hun.

Aspirantopplæringen vil i første omgang bli gitt til barn fra 3. til 7. klasse. Opplæringen vil foregå etter skoletid slik at aktiviteten ikke konkurrerer om plass på ettermiddagen og kvelden. 

– Vi fant ut at dersom vi skulle starte opp korpset igjen, så var det på tide å gjøre det nå. Vi har fått kjempegode tilbakemeldinger både fra de som har barn i korpset, og de som skal få høre dem i fremtiden. Målet vårt langt frem i tid er jo at vi skal ha et korps oppe å gå igjen og at vi har et korpstilbud til de kommende veabuene.

 

Ventelister 

Kulturskolelærer Bente Slettli Bårdsen skal lære aspirantene opp.

Styret hadde et håp om å fylle opp én gruppe, men interessen var så stor at de klarte å fylle tre. Nå er det lange ventelister for å få være med.

– Vi har et luksusproblem, for det er alt for mange aspiranter. Men vi er kjempeglade for at det er så mange som har lyst å være med, forteller kasserer i Vedavågen skolekorps, Kaia Helland Vea. 

– Hvor viktig er det med et slikt tilbud?

– Vi som liker korps, synes jo det er kjempeviktig. Det er bra med all idrett, men musikk og korps er noe du kan holde på med hele livet. Mange av de som gikk i korps tidligere, spiller fortsatt i voksenkorps. Så du kan spille i korps så lenge du kan holde et instrument og har lunger til det.

– Man er del av et stort fellesskap når man spiller i korps. Det er et samarbeid mellom de minste barna til ungdommer i 19-årsalderen. Ingen sitter på sidelinjen, og alle er like viktige, skyter Bente Slettli Bårdsen inn.

– Hvordan fungerer opplæringen?

– Vi starter jo helt fra bunn. Dette er helt grunnleggende, så dette er et spennende prosjekt. De lærer alt fra å holde et instrument til å sette opp et notestativ. I dag skal vi lære en ny note. Noen av barna tar det veldig lett mens noen synes det er vanskeligere. Noen skyter fart mens andre må bruke mer tid. Det er jo litt forskjell på en 3. klassing og en 7. klassing også, sier Slettli Bårdsen.

Realistiske mål 

Nå er det 30 aspiranter fordelt på tre grupper. Interessen har vært så stor og flere har lyst å være med. – Vi har lange ventelister, forteller Kaia Helland Vea i Vedavågen skolekorps.

Aspirantene sitt første mål blir å spille på julemarkedet på Vea. Helland Vea sier at det er viktig å sette seg små og realistiske mål.

– De skal nok få være med å marsjere i 17. mai-toget neste år, men vi som har satt i gang dette, har vært med og spilt på 17. mai i en del år nå. Vi ser nok for oss at vi må være med i noen år til, men vi gleder oss til vi kan slippe til denne gjengen og at de overtar helt. Dette er fremtiden.