– Kapasiteten til å jobbe med «våre» saker er betydelig svekket – Hnytt

Siste:

Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.
Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.

– Kapasiteten til å jobbe med «våre» saker er betydelig svekket

LEDER: Etter en gedigen valgthriller ser det ut til at stortingsplassen glipper for tidligere karmøyordfører Aase Simonsen (H). Dersom resultatet står seg når fintellingen er ferdig i løpet av torsdagen vil Karmøy stå uten en eneste fast representant i nasjonalforsamlingen i den kommende fireårs-perioden.

For Haugalandets største kommune er dette en dramatisk endring fra nåværende periode der de tre Karmøy – T´ene, Thorsen, Thorheim og Toskedal har regjert i stortingskorridorene. Mens Bente Thorsen (Frp) og Helge Thorheim (Frp) ikke ønsket gjenvalg ble det som kjent ikke fornyet tillit til Geir Toskedal (Krf) som nå vender hjem til jobb i kommunen.

Ikke bare har vi hatt en solid Karmøy-dekning på Løvebakken disse årene, men med hele seks representanter fra Haugalandet har man virkelig hatt mulighet til å fremme lokale saker i nasjonalforsamlingen. Når flesteparten av våre folkevalgte har hatt direktelinje til statsråder, departementer og statsministeren, har veien vært kort når tema som flyplassen, sykehusutbygging, næringsliv og Haukeliveien har stått på den lokale dagsorden.

Med en halvering av antall stortingsrepresentanter fra Haugalandet sier det seg selv at kapasiteten til å jobbe med «våre» saker er betydelig svekket. Dette er bekymringsfullt, ikke minst med tanke på omstillingen denne regionen står ovenfor de kommende årene.

Det er derfor en tung byrde som legges på skuldrene til Sveinung Stensland (H), Hege Haukeland Liadal (AP) og nyvalgte Terje Halleland (Frp) når disse blir de fremste ombudspersonene våre på Stortinget de neste årene.

Vi ønsker dem lykke til i Oslo og ber om at de blir hørt!