Kanskje skal du kjøpe julemat av disse i år? – Hnytt

Siste:

Kanskje skal du kjøpe julemat av disse i år?

Det er ikke alt du lærer på skolen du skal bruke den dagen du begynner i jobb. Men er du med på å driver en ungdomsbedrift på videregående, får du garantert bruk for erfaringene.

HAUGESUND: I dag var det kick-off for 200 unge entrepenører. Åtte av dem har det meste klart.

– Vi skal lage julemat og selge til bedrifter, foreldre og de andre på skolen, sier Charlotte Bøhn Bore, som tar matfag på Karmsund videregående skole.

– Og vi har til og med navnet klart. Stakkars de andre bedriftene, de ligger langt bak oss, sier Christian Aase, og skynder seg å legge til.

– TastyMeat UB. Følg oss på Facebook!

Nyttige erfaringer

Gjengen på åtte fra Karmsund har verken sovet i matfag eller markedsføringstimene. Og det de ellers måtte mangle for bli en suksess fikk de input på i dag. Ungt Entreprenørskap Rogaland hadde samlet gode rollemodeller for å gi de unge gode råd og motivasjon før de setter i gang.

– «Learning by doing» skaper motivasjon i skolehverdagen og elevene får utvikle ferdigheter som kreativitet, samarbeid, initiativ, risikohåndtering, kommunikasjon og sosiale ferdigheter. Rogaland trenger denne kompetansen framover, både i nystartede og etablerte virksomheter, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.