Jakke ble gull verd for hjelpeorganisasjon – Hnytt

Siste:

Jakke ble gull verd for hjelpeorganisasjon

Da den kjente TV-stjernen Sig Hansen besøkte Åkrehamn i august donerte han bort en signert jakke til kafeen Håpets Havn som driver hjelpearbeid blant vanskeligstilte i lokalsamfunnet.

Da jakken ble auksjonert bort var interessen stor og 10.500 kroner kom inn på kontoen til det veldedige arbeidet.

Sikret husleien

Men ikke før auksjonen var avsluttet fikk Glenn Tony Pedersen og de andre på kaféen henvendelse fra en person som ville by enda mer for kjendisjakken. Da Sig Hansen hørte at noen var interessert i å bla opp ytterligere 15.000 kroner, ble en ny jakke sendt over Atlanterhavet. Dermed har hjelpeorganisasjonen fått inn over 25.000 kroner til arbeidet som drives på dugnad.

– Dette er mye penger for oss. Da har vi reddet både husleie og strøm for en periode fremover, sier Pedersen.

Glenn Tony Pedersen viser frem en av de signerte jakkene som har gitt verdifulle inntekter til arbeidet deres.

Avhengig av gaver

Han forteller at husleien for lokalene de leier på Åkra er høy og at bekymringen har vært stor for hvordan de både skal dekke utgiftene og skaffe mat til et stadig økende antall folk som oppsøker dem.

– Vi er helt avhengig av å få inn gaver og dette har vært til stor velsignelse for oss, sier Pedersen som selv har vært fisker i Alaska sammen med Hansen.

Økende etterspørsel

I løpet av de siste året har en gjeng frivillige drevet servering og utlevering av mat fra kaféen Håpets Havn. Her opplever de at etterspørselen er stadig økende.

– Jeg er overrasket over hvor mye nød det er der ute. Folk kommer helt fra Tysvær og Haugesund for å få mat hos oss, sier han.

Kjører mat til Haugesund

Denne uka iverksatte de et prøveprosjekt i samarbeid med Heart Café i Skudeneshavn der de lager suppe på Åkra og kjører den til trengende som holder til under Risøybroa i Haugesund.

– Vi har sett at behovet er stort og vil fremover se om vi kan bidra på denne måten, forteller han.

Matutdeling under Risøybroen mandag denne uken. Foto: Privat

Trenger bil

I tillegg kjører medarbeiderne mat hjem til folk som de vet trenger hjelp, men som av en eller flere grunner ikke oppsøker dem. For å kunne hjelpe enda flere trenger ildsjelene sårt en bil til å frakte varene rundt i.

– Vi har en visjon om å få oss en varebil som kan brukes til å kjøre ut mat. Dersom noen kan hjelpe oss med dette tar vi hjertelig i mot, sier Pedersen.