– Her når vi alle – Hnytt

Siste:

– Her når vi alle

Hundekjøring, kanopadling, grilling og vedaktivitet var noe av det som sto på programmet da «Friluftsliv for alle» feiret tiårsjubileum i Djupadalen onsdag kveld.

HAUGESUND: «Friluftsliv for alle» er et tilbud til personer med ulike funksjonsnedsettelser, i hovedsak utviklingshemmede. Hver onsdag får de muligheten til å samles i Djupadalen hvor de får være med på ulike aktiviteter. Deltakerantallet er godt opp mot 100 hver gang.

– Dette tilbudet er kjempeviktig. Vi merker at vi når alle, og det er det vi vil. Denne gruppen er gjerne de som ikke nødvendigvis kommer seg ut på tur alene, men når vi viser at det går bra, så ser deres nærmeste eller de som jobber på boligene at det å gå ut på tur er helt topp, forteller Audhild Sannes i Haugesund Turistforening.

– Unikt tilbud

For ti år siden var Trude Solvi Nordstrøm med og startet opp tilbudet. De mottok prosjektmidler til å drive med tilbudet noen år, og målet deres var at «Friluftsliv for alle» skulle bli et permanent tilbud.

– Men at det skulle vare i ti år hadde jeg ikke tanke for den gang. Det er veldig fint å se at det er så mye aktivitet og at så mange har glede av å være med på «Friluftsliv for alle».

– Hva var grunnen til at du ville være med å starte opp dette?

– Jeg brenner for friluftsliv, og jeg brenner for at alle skal komme seg ut i naturen og oppleve det unike med å være en del av friluftslivet.

På gjestelisten sto blant annet deltakere fra NRK-serien «Ingen grenser», generalsekretær i DNT og ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn.

– Dette er nært hjertet. Dette er et fantastisk tilbud, og som dere hørte under talene, så er dette noe hele landet har hørt om, nettopp på grunn av at tilbudet er unikt.

«Friluftsliv for alle» startet i Haugesund. Stavanger Turistforening har også startet opp et lignende tilbud i etterkant.