Åkra og Kopervik kniver i toppen – Hnytt

Siste:

arkivfoto
arkivfoto

Åkra og Kopervik kniver i toppen

Med syv kamper igjen av årets sesong i fjerde divisjon er det duket for en spennende sesonginnspurt for Karmøylagene.

FOTBALL: Fire poeng skiller andreplasserte Åkra fra fjerdeplasserte Kopervik, og med syv kamper igjen av sesongen er det mye som kan skje, og leder for fotballstyret i Åkra IL, Arild Klæhaug, har pekt ut oppgjøret mot førsteplasserte Vardeneset den 23. september som en nøkkelkamp.

Vardeneset ligger to poeng foran Åkra.

– Vi har hele tiden sagt topp tre, men når vi har kommet så langt så går vi for førsteplassen, det er klart, sier Klæhaug.

– Matematikken er enkel; vinner vi resten så rykker vi opp, sier Klæhaug, og tror noe av suksessen så langt skyldes stammen i laget.

– Vi har hele tiden visst at vi har et solid lag og en solid trener, sier Klæhaug, og legger til at det er spennende og at klubben er optimistiske foran de siste kampene.

Unge spillere

Tross mange unge spillere på laget er det flere som har mye erfaring, blant annet fra tredje divisjon, som Åkra spilte i før inneværende sesong.

Klæhaug trekker frem de tre nyervervingene Underhaug, Alstad og Kvalvågnes som spillere som har kommet inn og gjort en solid innsats.

– I tillegg har vi en som kan ta hys helt bakerst i Elias Valderhaug. Han har et nivå som er langt høyere en fjerde divisjon, men han trives godt hos oss.

SKRYT: Kjetil Vatland Olsen får skryt fra trener Hetland. (Foto: Karin Nordnes Hveding)

Fornøyd der de ligger

Med fem bortekamper på de syv siste tror trener for Kopervik IL at det skal litt til for å klare opprykk i årets sesong.

– Vi er vel ikke gode nok, og jeg synes egentlig ingen av lagene er gode nok til å rykke opp til tredje, enda. Men får vi sjansen så er vi klare, sier trener for Kopervik, Ståle Hetland.

Selv om opprykk ikke akkurat står høyest hos Kopervik, håper de likevel å klatre oppover.

– Vi håper å ta igjen Åkra. Selvfølgelig ønsker vi å være det beste laget på Karmøy, sier Hetland bestemt.

– Vi prøver å bite fra oss så godt vi kan og håper vi kan plukke en del poeng. Så får vi se hvordan det holder til slutt, fortsetter Hetland, og forteller at innad hadde idrettslaget mål om topp seks.

– Der er vi nå. Ingen trodde vi skulle ligge der siden vi gjorde det litt dårlig i fjor, men vi er ikke overrasket.

Leder for fotballstyret i Åkra IL, Arild Klæhaug, forteller om økt optimisme i klubben.