– Vestlendinger tror ikke på tullpreik – Hnytt

Siste:

arkivfoto
arkivfoto

– Vestlendinger tror ikke på tullpreik

Sveinung Stensland og Høyre vant kampen om Vestlandets gunst.

STORTINGSVALGET: De fleste eksperter trodde før valget at vestlandsstemmene ville ha en avgjørende betydning for valgresultatet. Etter mandagens valgthriller er det vanskelig å se at de tar feil. For Høyre og Frp klarte å mobilisere velgermassene og gjorde et godt valg langs kysten. Sveinung Stensland mener Arbeiderpartiet må ta på seg mye av skylden for sin egen nedtur.

– Vestlendinger tror ikke på tullpreik. De ser hva som skjer og hører på ærlige folk og ikke folk som forteller historier som ikke stemmer overens med virkeligheten. Arbeiderpartiet har bommet på historiefortellingen, mens vi har fortalt om hva vi har gjort og hvordan vi skal jobbe videre for å skape et bedre samfunn, oppsummerer Sveinung Stensland.

Stensland har de siste fire årene møtt på Stortinget som fast møtende vara for Helse – og omsorgsminister Bent Høie. Denne perioden får han sitt eget sete på Rogalandsbenken. Nattens resultat og Høyres gode valg i Rogaland gjør trolig at partiet får to representanter fra Haugalandet på tinget. Aase Simonsen er foreløpig inne, all den tid det trolig blir en høyrestatsråd fra Rogaland. Dermed er det Simonsen som trolig pendler sammen med Stensland over fjellet.

– Jeg er glad for at vi gjør et godt valg i Rogaland. Jeg registrerer at Arbeiderpartiet importerte Hadia Tajik for å ta stemmer i Rogaland. Det ser ikke ut til å ha hatt ønsket effekt. I tillegg er det vi som vinner Vestlandet, sier Stensland.