Frykter han må stenge dørene – Hnytt

Siste:

Daglig leder for Gulating Ølutsalg i Haugesund og på Karmøy, Jo Broch.

Frykter han må stenge dørene

Gulating ølutsalg på Bygnes taper 20.000 kroner i uken. – Det er begrenset hvor lenge vi kan holde på slik som dette, forteller daglig leder i Gulating Ølutsalg, Jo Broch.

BYGNES: Tirsdag ettermiddag gikk Broch ut med en oppfordring til kundene om å bruke butikken – ellers ser han seg nødt til å legge ned ølutsalget.

– Karmøy-butikken har absolutt ikke svart til forventningene. Vi har en omsetning som gjør at vi per i dag taper cirka 20.000 kroner i uken. Det er begrenset hvor lenge vi kan holde på slik som dette, så jeg prøver rett og slett å vekke folk opp litt, sier han.

Dårligst på Karmøy

I juni åpnet han dørene til ølutsalget på Bygnes senter. Broch driver i tillegg tilsvarende butikk i Haugesund.

– Begge er en del av en kjede med 28 butikker. Per i dag er ølutsalget på Karmøy den som går dårligst i kjeden. Det er jeg ikke fornøyd med.

– Hva tror du er årsaken til det?

– Jeg har ikke peiling. Øl er veldig i skuddet, men det er vel kanskje for enkelt å gå å handle det i dagligvarebutikken.

Sentral plassering

I helgen fikk de Biltema som nærmeste nabo. Selv om Biltema opplevde en brakåpning, ser ikke Broch en effekt av dette med tanke på folk.

– Bygnes er sikkert den mest sentrale plassen på øya, men vi hadde en forbanna dårlig lørdag og en minst like dårlig dag i dag. Det begynte med 10.000 kroner i tap per uke, men nå er vi oppe i 20.000, sier han.

– Dette kan vi ikke leve med, så vi må se en bedring. Ellers tar vi bare en avgjørelse og legger ned her. Vi vil selvfølgelig ikke legge ned, men vi vil ha det til å gå rundt, legger han til.

Oppfordringen til kundene er klar:

– Ønsker dere butikken, så bruk den. Hvis ikke får vi finne på noe annet å gjøre.