– Begynte å glede meg til å flytte til Oslo – Hnytt

Siste:

Arkivfoto

– Begynte å glede meg til å flytte til Oslo

Det så lenge ut til at Aase Simonsen kunne sikre seg stortingsplass, men opptellingen så langt viser at hun er ute med en margin på 241 stemmer. Politikeren selv lever fortsatt i håpet.

VALG: – Det ser ut til at Arbeiderpartiet tar det femte mandatet, og det betyr at jeg ikke er automatisk inne dersom Bent Høie skulle bli minister. Jeg lever fortsatt litt i usikkerhet, forteller Aase Simonsen.

– Er du skuffet?

– Jeg har hele veien prøvd å si til alle at jeg ikke er inne, men det har jo sett veldig godt ut. Jeg begynte nesten å glede meg til å flytte til Oslo. Det må være lov det, smiler hun.

Klokken 10.49 var 99,99 prosent av stemme i Rogaland talt opp. Fremdeles mangler det 241 stemmer for å gi plass til Aase Simonsen.

– For at dette tallet skal endre seg, så må det være noen avvik i kommunene sine tall. Dersom våre tall er de samme som kommunene sine, så blir resultatet slik det er nå, forteller Vera-Britt Sommer, valgansvarlig i Rogaland.

Hun regner med at hele tellingen vil være ferdig torsdag.

Vara

Likevel ser det ut til at hun antagelig blir 1. vara på Stortinget, og da blir det noen turer til Stortinget.

– Da har jeg fem stykker foran meg, noe som betyr at jeg får reise inn noen ganger. Det er mange scenarier her, sier hun og fortsetter:

– Det kan jo være at Høyre får to ministre, og da er jeg inne likevel. Ingenting er helt avgjort. Her skal det legges en regjeringskabal, så jeg smører meg med tålmodighet en liten stund til.

– Hvordan har du opplevd det siste døgnet?

– Det har vært kjekt. Det er fantastisk å være med på et lag når det går så bra og når vi gjør det så mye bedre enn vi trodde. Vi er fortsatt i regjering, og det er det aller viktigste for oss som har stått på i valgkampen. Det å komme inn på tinget har bare vært en bonus. Jeg skal love å gjøre en god jobb for Høyre uansett om det blir på tinget eller i lokalpolitikken.

Hør mer i videovinduet over.