– For mye spill, for lite politikk – Hnytt

Siste:

Geir Toskedal (KrF) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Geir Toskedal (KrF) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– For mye spill, for lite politikk

Det mener Geir Toskedal er noe av årsaken til at partiet går tilbake i Rogaland.

STAVANGER: Når 68,8 prosent av stemmene er talt opp i Rogaland er tallene tale tydelige. Geir Toskedal sin Stortingskarriere er over.

– For min egen del var jeg forberedt på begge scenarier. Jeg er mest skuffet på vegne av partiet, sier Toskedal fra KrF sin valgvake i Stavanger.

Det er ikke bare i Rogaland at KrF mister mandater. Også på landsbasis gjør partiet det svakt. Partiet ligger an til å få rundt 4,3 prosent av stemmene. Toskedal påpeker at det er for tidlig å konkludere. Selv tror han partiet har blitt straffet av å havnet mellom to store partier som begge vil ha makt.

– Vi har ikke fått snakket om den gode politikken vår og har havnet i en skvis mellom Jonas Gahr Støre og Erna Solberg. For oss har det vært kjempeproblematisk at det har vært for mye fokus på spillet og for lite fokus på politikken, innrømmer Toskedal.