Flyktet fra Irma – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 3
Lene Vucinich sammen med datteren sin.
Lene Vucinich sammen med datteren sin.
Bilde 2 av 3
Bilde 3 av 3

Flyktet fra Irma

Lene Vucinich og mannen hennes, som begge jobber i Disney, ventet i natt på orkanen på et av hotellene knyttet til anlegget. Hotellet er fullt av folk som har evakuert fra kysten, samt hjelpemannskaper.

ORKANEN IRMA: Orkanen har krevd minst fem menneskeliv etter at den traff Florida sent søndag. I tillegg har over 3,3 millioner husstander og bedrifter i Florida mistet strømmen, skriver VG.

Lene Vucinich fra Karmøy, som bor i den lille Disney-byen Celebration nær Orlando, flyttet lørdag morgen inn på et av hotellene tilknyttet parkene. Orkanen har avtatt i styrke på sin veg oppover kysten, men mange fant det likevel tryggest å evakuere.

– Hotellet har generator, så her trenger vi ikke være redde for å miste strømmen.

Parkene er stengt fram til tirsdag morgen, og de ansatte jobber nå med å legge til rette for de mange som har kommet inn fra kysten.

– Ja, vi prøver så godt vi kan. Det er hektisk for de som jobber her nå, sier Vucinich, som forteller at de fikk portforbud og ekstra forsyninger, samt lommelykt utlevert søndag kveld.

Hjemme i Celebration har de tatt sine forholdsregler, og håper de har et hus å komme hjem til

– Vi har tatt ut alle kontakter utenom kjøleskap, og tatt ned alt fra veggene. Alle utemøblene er tatt inn, og vi har lagt håndklær der vi tror vann kan komme inn.

Hjelpemannskaper har også tatt inn på Disney-hotellene, for å være klare til innsats så snart det er trygt.