Gir nykomling debuten fra start – Hnytt

Siste:

GJØR ENDRINGER: Marko Cosic, Aleksandar Kovacevic og Frederik Gytkjær kommer alle inn på laget i kveldens kamp mot Lillestrøm. (Foto: Carina Johansen, NTB scanpix)
GJØR ENDRINGER: Marko Cosic, Aleksandar Kovacevic og Frederik Gytkjær kommer alle inn på laget i kveldens kamp mot Lillestrøm. (Foto: Carina Johansen, NTB scanpix)

Gir nykomling debuten fra start

Suspensjoner og skader gjør at Eirik Horneland må gjøre endringer på laget som imponerte med en kruttsterk seier på Lerkendal før landslagspausen.

FOTBALL: Etter kun ett poeng mot Sarpsborg 08 og Stabæk i serien, samt et cuptap mot Molde, slo FKH kraftig tilbake i sist seriekamp da Rosenborg ble slått 1-0 i Trondheim. En seriepause på tre uker senere venter i kveld en tøff batalje mot Arne Erlandsens Lillestrøm, som kun har tapt to av sine siste 11 Eliteserie-kamper.

Fredrik Pallesen Knudsen og Jakub Serafin, utlånssoldaten til Lech Poznan, spilte kanskje sine beste kamper i FKH-trøya mot serielederne fra Lerkendal, men begge er utilgjengelige mot «Kanarifuglene». Førstnevnte soner karantene, mens Sefarin er ute med en hamstringskade i omkring en måned. Eirik Mæland er fortsatt ikke tilbake etter en hofteoperasjon i sommer.

Marko Cosic og Aleksandar Kovacevic, begge hentet i sommer, erstatter henholdsvis Pallesen Knudsen og Serafin. Etter å ha spilt en drøy time i treningskampen mot Brann som endte med 3-2-tap, starter Kovacevic for første gang i en offisiell FKH-kamp og blir Bruno Leites midtbanemakker.

Shuaibu Ibrahim, som har vært fast inventar på FKH-laget i år og notert seg for fem mål i serien, starter heller ikke og sitter på benken. Han erstattes av Frederik Gytkjær, som sammen med spissmakker Liban Abdi scoret i treningskampen på Brann stadion.

FKH (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Marko Cosic, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Sondre Tronstad, Bruno Leite, Aleksandar Kovacevic, Tor Arne Andreassen – Liban Abdi – Frederik Gytkjær.

Innbyttere: Helge Sandvik, Anthony Izuchukwu, Sverre Bjørkkjær, Robert Kling, Ikenna Ikedi, Kristoffer Velde, Shuaibu Ibrahim.

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Rafn – Aleksander Melgalvis, Charles Ezeh, Ifeanyi Matthew, Simen Kind Mikalsen – Fredrik Krogstad, Erling Knudtzon, Fredrik Krogstad.

Innbyttere: Marko Maric, Moses Ebiye, Erik Brenden, Stefan Antonijevic, Erik Sandberg, Chigozie Udoji.