Ny serie: «Blått lys for Ukraina» – Hnytt

Siste:

Fornøyde brannmenn i Ukraina, etter å ha mottatt «nye» biler fra Haugalandet.
Fornøyde brannmenn i Ukraina, etter å ha mottatt «nye» biler fra Haugalandet.
THK

Ny serie: «Blått lys for Ukraina»

TV HAUGALAND: Annenhver uke i 22 år har THK-stiftelsen kjørt hjelpesendinger fra Bygnes til fattige områder i Ukraina. Ombord i trailerne er klær og hjelpeutstyr som er samlet inn på Haugalandet og som er livsviktig for dem som mottar hjelpen.

I løpet av de siste årene har stiftelsen også kjørt mellom 45 og 50 ambulanser fra Karmøy til Ukraina, og tidligere i år leverte de fem brannbiler i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.

– Jeg er sikker på at utstyret allerede har reddet mange liv, sier Vidar Akselsen som er daglig leder i THK.

Han er ofte i Ukraina og ser nøden på nært hold.

– Noe av det som er utfordrende for landet i dag er at de har halvannen million internflyktninger på grunn av krigen som pågår, forteller han.

Klargjøring av brannbilene på Bygnes før den lange kjøreturen til Ukraina.

TV-serie

I programmet Helg på TV Haugaland vil seerne fremover få et innblikk i hjelpearbeidet som THK driver i Ukraina og den store dugnadsinnsatsen som gjøres på Haugalandet for å skaffe midler, klær og utstyr til arbeidet. Fotograf Arne Gunnar Olsen har vært i Ukraina to ganger for å følge hjelpearbeidet tett, og i løpet av de fem episodene får man blant annet bli med når brannbilene skal kjøres den lange veien fra Bygnes til brannstasjonene i Ukraina.

Programmet Helg kan du se på TV Haugaland fra klokken 09.00 lørdag morgen.