– Vi menn må ansvarliggjøres – Hnytt

Siste:

– Vi menn må ansvarliggjøres

Simon Næsse (Ap) mener menn har et ansvar for å bygge opp kvinner i politikken.

KARMØY: I Karmøy kommune er det lav valgdeltagelse blant kvinner, og det er få av dem i kommunestyret. Hvorfor er det slik at Karmøy-damene dropper politikken? Og hva må til for å få flere kvinner med i politikkene? Det var bare noen av spørsmålene som ble stilt under debatten på Karmøy folkebibliotek torsdag kveld.

– Det var en fin debatt. Jeg liker at likestilling blir satt på agendaen. For 30 år siden gikk jeg inn i politikken nettopp på grunn av dette, og ennå er det like aktuelt som tema, sier Hege Haukeland Liadal (Ap).

Kvinner stemmer på menn fremfor kvinner

Et gjennomsnittlig kommunestyre i Norge består av en overvekt av menn. Siv Karin Kjøllmoen fra Fagforbundet forsøkte å gi noen svar på hvorfor det kan være slik. Etter innlegget, var det klart for debatt med Hege Haukeland Liadal (Ap), Geir Toskedal (KrF), Nina Ve Sæbø (Frp) og Aase Simonsen (H) ledet av Harald Dale. Under debatten ble det blant annet nevnt at både menn og kvinner foretrekker å stemme menn inn politikken.

 – Jeg tror kanskje kvinner stemmer på menn fremfor andre kvinner, fordi de gjerne har sett dem før og det derfor føles tryggere. Kvinner burde bli flinkere til å heie på andre kvinner, mener Nina Ve Sæbø (Frp).

Simon Næsse (Ap) mener menn i større grad bør ta mer ansvar for å få flere kvinner inn i politikken.

– Vi må prioritere kvinner i styrer, og se at de er like gode som oss. Det handler ikke om negativ diskriminering av kvinner, men at vi altfor ofte ser andre menn og foreslår de inn i maktposisjoner. Vi menn må ansvarliggjøres i større grad, og en må stille spørsmål om hva vi kan gjøre for å bygge opp kvinner, sier Næsse.

Debatten ble arrangert av Karmøy Folkebibliotek i samarbeid med Karmøynytt .