Lokale RG-jenter er nå klare for VM i Italia – Hnytt

Siste:

VM-DRØMMEN BLIR VIRKELIGHET: Kaisa Dalen Jensen, Feyme Mestanli, Elise Fjeldheim, Selma Karlsen og Emilie Saltvedt.

Lokale RG-jenter er nå klare for VM i Italia

– Da vi var små sa vi at vi skulle bli verdensmestere en dag, sier Kaisa.

TURN: De vant norgesmesterskapet i sommer, og er nå klare for VM i Italia. RG-jentene fra Haugesund Turnforening har som mål å kjøre feilfritt under morgendagens store konkurranse i Pesaro.

– Jentene har aldri opplevd noe lignende, og jeg er veldig glad på deres vegne. Jeg håper de klarer det feilfritt, slik at vi kan reise hjem med en god følelse, sier trener Selma Sultanova.

Hun forteller at det kreves mye hardt arbeid for å gjøre jente klare til VM. De siste månedene har bestått av trening hver eneste dag uten pause.

– Jentene takler det veldig bra. I begynnelsen var de slitne, men de skjønte at de måtte bite tennene sammen, sier Sultanova.

– Vi må legge mye på hylla for denne idretten

Jentene trener vanligvis tre-fire ganger daglig året rundt. Mye må ofres for å bli god i turn, men det er ingen tvil om at det er verdt strevet.

– Vi må legge mye på hylla for denne idretten, men nå skal vi til VM og det er helt fantastisk, sier Kaisa Dalen Jensen.

Tenåringsjentene forteller at de er svært spente på å konkurrere i Pesaro. VM er noe de har drømt om siden de var små, men de hadde aldri trodd det faktisk skulle skje.

– Det gikk egentlig ikke helt opp for oss først. Helt siden vi var små har vi sagt at vi skulle bli verdensmestere, så det føles helt sykt og vi gleder oss kjempemasse, sier Kaisa