Glassjazz på Formbar – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 2 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 3 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 4 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 5 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 6 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 7 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 8 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 9 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 10 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 11 av 14
Ida Waage Hansen — Bilde 12 av 14
Hanne Bottolfsen Dahl — Bilde 13 av 14
Åse Strand og Konrad Nordahl Våge
Åse Strand og Konrad Nordahl Våge
Hanne Bottolfsen Dahl — Bilde 14 av 14

Glassjazz på Formbar

Under Sildajazzen inviterte Formbar glassverksted barn og voksne til glassjazz, der besøkende kunne få prøve seg som glassblåsere.

HAUGESUND: – I dag har vi hatt glassjazz, der barn fra 5 år og oppover fikk prøve å lage en drømmekule, slik vi også hadde på åpningen av glassverkstedet. De fra 13 år og oppover får lage en skål, sier Kirsten Storesund.

Hyllene i butikken er fylt opp for anledningen. Etter åpningen har det gått veldig bra for de tre gründervenninene som startet opp glassverkstedet tidligere i sommer.

– Det har vært travelt, og det har vært jevnt med folk helt siden åpningsdagen, forteller Storesund.

Spennende prosess
Wenche Aas er veldig interessert i glass og prosessen rundt dette. Hver gang hun er ute å reiser ser hun etter glassblåserkunst. Det er noe med fargene og glansen glasset har som hun synes er spesielt fint.

Da det var åpent verksted hos Formbar glassverksted i dag, utnyttet hun det og tok turen for å prøve seg som glassblåser. I dag var andre gangen hun prøvde seg som glassblåser. Denne gang laget hun en egen skål.

– Første gang blåste jeg i form, og det er helt noe annet enn det jeg gjorde i dag. Da blåser du en gang og er ferdig, mens nå fikk jeg være med på hele prosessen med å forme det.

 

Se bildeserie over.