Sørum legger skoene på hylla: – Årene i FKH var et eventyr – Hnytt

Siste:

MÅLSNIK: Thomas Sørum noterte seg for hele 53 mål på 87 kamper for FKH fra 2009 til 2011. (Foto: Linn Cathrin Olsen, NTB scanpix)
MÅLSNIK: Thomas Sørum noterte seg for hele 53 mål på 87 kamper for FKH fra 2009 til 2011. (Foto: Linn Cathrin Olsen, NTB scanpix)

Sørum legger skoene på hylla: – Årene i FKH var et eventyr

Grunnet skadeproblemer har tidligere FKH-spiss Thomas Sørum valgt å legge opp i en alder av 34 år.

FOTBALL: Thomas Sørum, én av FKHs absolutt beste spillere gjennom tidene, har gitt seg med fotballen. Det melder Mjøndalen, som har vært hans arbeidsgiver siden i fjor sommer, på sine hjemmesider.

34-åringen hadde ikke spilt for bruntrøyene, som på onsdag gjorde det FKH ikke klarte og kom seg til kvartfinalen i cupen etter seier mot Brann, siden mai grunnet en hamstringskade, før avgjørelsen i dag ble gjort kjent.

– Jeg håpet virkelig å få til et siste forsøk og trene meg opp igjen, men det ville seg ikke. Da et jobbtilbud dukket opp i sommer etter endt studie, så bestemte jeg meg for å legge fotballen på hylla, sier Sørum til klubbens hjemmeseier.

Vanvittig målsnitt i FKH

Etter å ha kommet fra Strømsgodset i 2009, ble Thomas Sørum en målscorer av rang i løpet av sine tre år i Haugesund. Fra 2009 til 2011 noterte drammenseren seg for imponerende 53 mål på 87 kamper, som tilsvarer et målsnitt på 0.6 per kamp. Sørum har fortsatt gode minner fra FKH-tiden.

– Mine tre år i FKH var et eventyr, sier den tidligere goalgetteren til Hnytt.

Kun Bala Garba (57) og Nikola Djurdjic (58) står med flere FKH-mål i historien, men duoen spilte samtidig henholdsvis 65 og 22 flere kamper. Garbas målsnitt ligger på 0.37, mens Djurdjic snitter 0.53 per kamp.

Etter tre sesonger i FKH, gikk turen videre til Allsvenskan og Helsingborg, før dt ble retur til Strømsgodset to år senere. Det siste året har blitt tilbrakt på nivå to med Mjøndalen, som altså ble Thomas Sørums siste klubb.