– Det har eksplodert – Hnytt

Siste:

– Det har eksplodert

Siden oppstarten i fjor har det gått oppover for selskapet Fiordos Noruega, men det siste halve året har interessen eksplodert.

SKUDENES: I fjor startet José Maria Gomez-Bote og Silje Sommerfeldt selskapet Fiordos Noruega med fokus på å få spanske turister til Vestlandet.

Ett år senere har selskapet utvidet med amerikanske, engelske, italienske og portugisiske kundegrupper, og interessen har skutt i været, noe de ikke trodde skulle skje med det første.

– Vi så ikke for oss at det skulle bli så stort så fort, sier Sommerfeldt.

– Det var jo hele ideen og målet fra begynnelsen av å lage et stort selskap, men vi startet i fjor, og i år har vi mange kunder og masse arbeid, og for oss to er det nesten for mye, sier Sommerfeldt videre og kikker på Gomez-Bote.

– Vi er glade. Det er hyggelig å møte folk fra forskjellige land. Det gir oss mye, sier Gomez-Bote.

Det er selve cruisetrafikken som er bakgrunnen for suksessen. Annonser hos VisitNorway og et privat guidefirma med avtale hos Destinasjon Haugalandet har ført til økt eksponering og flere kunder.

– Vi har jobbet hardt hele våren og prøvde oss for første gang 6. Juni da skipet Monarch var i havn. Fra denne datoen og til dags dato har det skutt i være, alt eksploderte i positiv forstand. Plutselig fikk vi fullt opp store busser både til Langfossen, Skudenes, Preikestolen og Vøringfossen, sier Sommerfeldt, og forteller videre at de har måttet ansette flere guider og er blitt et team på fire-fem personer.

Første gang i Norge 

Vi møtte Sommerfeldt og Gomez-Bote i Skudenes med et par turister fra Barcelona som hadde byttet ut sol og varme med norsk sommer og regn.

– Været er ikke så bra som i Barcelona. Vi hadde håpet på fint vær, men det har regnet siden vi kom, sier Mercedes Torres, lite imponert.

Hun fant likevel lyspunkter med sitt første besøk til Norge og Skudenes.

– Jeg liker Skudenes. Vi har vært i gamlebyen og det er veldig fint der. Bygningene og fargene er flotte, og måten de tar vare på ting… det er noe du ikke ser så ofte i Spania, så det er godt å se det, sier Torres videre, og legger til at inntrykket hun har fått av Norge er veldig grønt og mye vann.

Og selv om regnet dominerte Skudenes-turen til spanjolene, var det likevel en positiv forandring fra heten i Barcelona.

– Det er litt kaldt, ikke som i Barcelona, der det er veldig varmt, så vi nyter temperaturen, avslutter Torres.