MENINGER: «Helseminister Bent Høie uten handlekraft» – Hnytt

Siste:

Finn Helge Quist.
Finn Helge Quist.
Arkivfoto

MENINGER: «Helseminister Bent Høie uten handlekraft»

– Hvorfor må hele kreft-Norge sammen med leger kjempe denne kampen, for noe alle forstår haster, unntatt deg Bent Høie?

KRONIKK: Den sendrektige saksbehandlingen i Norge av nye livreddende behandlinger  er den til enhver tid sittende helseministers sitt ansvar. For den alvorlige og dødelige diagnosen benmargskreft, er situasjonen nå for pasientene ytterst prekær, og navngitte kreftleger bekrefter at «pasienter dør mens de venter på medisinene»

Det er en tung kamp dette, men eneste farbare vei er å stå på barrikadene og aldri gi seg. Jeg har i dag for n`te gang sendt en ny «purring» til Helsedirektoratets Nye Metoder.

SKREKK-EKSEMPEL PÅ BYRÅKRATI

Verre eksempel på byråkrati enn denne konkrete saken skal man lete lenge etter. Immun-medikamentet Daratumumab ble første gang innmeldt til vurdering i Helsedirektoratetet`s Nye Metoder  i mai 2015. Men fortsatt er man ikke ferdige.

.Det er kun ett ord for dette:

UAKSEPTABELT !

Det groteske i denne saken, er at Helsedirektoratet til og med innvilget «hurtigbehandling» i saken.  Danskene har tatt det i bruk denne kreftbehandlingen for lengst, sammen med andre land.  Men «hurtigbehandling» i Norge, er tydeligvis ikke så hurtig.

Dette sier norske kreftleger om saken:

«Tiden er helt urimelig».

 Les her hva norske kreftleger sier om saken:

http://www.blodkreftforeningen.no/wp-content/uploads/2017/06/Brev-nye-metoder.-8.mai-2017.pdf

PASIENTER DØR MENS DE VENTER

Surret i byråkratiet har dermed nå pågått i 2 år og 3 måneder.

Så hvis noen spør hva vi som står i denne kreftkampen spør hva vi slåss for, så er dette et godt eksempel. Hvor mange kunne ikke hatt behov for denne medisinen i denne perioden? Hvor mange liv kunne ikke vært reddet?

Navngitte kreftleger ved våre sykehus står nå frem og sier:

Kreftlege Andreas Stensvold

Vi har pasienter som dør i ventetiden, sa Stensvold.
Kilde: VG 20. juni 2017

Kreftlege Fredrik Schjesvold, Rikshospitalet :
Pasienter som burde fått medisinene dør i ventetiden, bekrefter Fredrik Schjesvold, forsker og leder for Oslo Myelomatosesenter ved Rikshospitalet.
Kilde VG 5 juli 2017

Det er ikke uten grunn at demonstrasjonen foran Stortinget 28 aug. heter:

«Pasienter dør mens politikerne somler»

(med å endre systemet)

FORTVILENDE BYRÅKRATISK SIRUP

Det er revidert søknad nå som behandles i Nye Metoder for monoterapi-behandling med immun-medikamentet Daratumumab.

Og for søknaden jeg selv sendte for en annen kreftbehandling, «Daratumumab som kombo-behandling», som også ble innvilget «hurtigbehandling» i februar 2017, har saksbehandlingen enda ikke startet ifg. nettsiden til Nye Metoder.

Vi snakker ikke om en behandling som kan gi noen måneders ekstra levetid. Disse behandlingene er så gode, at de er beskrevet som et gjennombrudd i kampen mot sykdommen, og som kan medføre mange års ekstra levetid. Noen vil til og med kunne oppleve at sykdommen blir en kronisk tilstand, og ikke lengre en dødelig diagnose.

Jeg er selv direkte berørt:

Min nærmeste venter på nettopp disse medisinene.

Bent Høie:

Dette er ikke en ny vei som skal saksbehandles hvor tiden nødvendigvis ikke er en faktor.  Vi snakke her om en sak hvor stoppeklokka tikke hver dag for mange fortvilte og deres familier, og hvor leger bekrefter at pasienter dør grunnet sommel.

Det ingen urimelige krav vi stiller:

Vi ber ganske enkelt om, at norske kreftpasienter skal få de samme gode nye kreftmedikamenter, som danske, svenske og finske pasienter får., og at de blir tilgjenelige for norske pasienter, på samme tidspunkt som pasienter i våre naboland.

FREKK HØIE

Nå må jeg selv slåss sammen med hele kreft-Norge for å prøve å få gjort noe med byråkratiet.

Men dette er DIN jobb Høie, ikke min!  Hvorfor må hele kreft-Norge sammen med leger kjempe denne kampen, for noe alle forstår haster, unntatt deg Bent Høie?

Hvordan kan du sitte å se på dette byråkratiet i snart 4 år, uten å foreta helt nødvendige tiltak?  Kreftleger, pasienter og kreftforeninger har påpekt dette i lang tid, men hva gjør du av virkningsfulle tiltak og omlegginger?  Ingenting.

Det ingen urimelige krav vi stiller:

Vi ber ganske enkelt om, at norske kreftpasienter skal få de samme gode nye kreftmedikamenter, som danske pasienter får, og at de blir tilgjengelige for norske pasienter, på samme tidspunkt som pasienter i våre naboland.

Og mens dødssyke pasienter venter og noen dør mens de venter (bekreftet av flere navngitte leger)  har vår helseminister frekkhetens nådegave ved å si:

«Norge er ikke en sinke»

Kilde: Bent Høie`S egen blogg 11. juli 2017

Hvordan våger du Høie ! Skam deg!

Alle vi som er rammet og fortvilet, samt kreftleger og pasientforeninger vet at Norge er en sinke.

Jeg gjorde den store feil ved forrige Storingsvalg at jeg stemte på deg Høie og partiet Høyre.  For det rotet du nå har stelt i stand, har jeg så definitivt ikke stemt på!