Nå kommer politibåten til Haugesund – Hnytt

Siste:

OPPFORDRER TIL SUNT ALKOVETT UNDER SILDAJAZZ: Politibåten kommer torsdag til Haugesund for å holde et øye med folk på sjøen.
OPPFORDRER TIL SUNT ALKOVETT UNDER SILDAJAZZ: Politibåten kommer torsdag til Haugesund for å holde et øye med folk på sjøen.
Politiet

Nå kommer politibåten til Haugesund

Politiet vil være godt synlige på sjøen under Sildajazz for å hindre alkoholulykker.

HAUGESUND: I dag starter årets Sildajazz i Haugesund, og arrangementet er ventet å tiltrekke seg mange tusen besøkende også i år. Derfor kommer også politiet, Røde Kors og Kystvakten til byen torsdag.

– Vårt mål er å bli helt kvitt alkoholrelaterte skader og dødsfall på sjøen, sier Edgar Mannes, politistasjonssjef i Haugesund i en pressemelding.

Skal minne folk om farene ved alkohol på sjøen

Politiet kommer til å snakke med folk om alkovett og holde et øye med de mange som ankommer og forlater festivalen i båt.

– Veldig mange tar båten til Sildajazz, og de kommer fra både fjernt og nært. Da er det viktig at vi er til stede og minner om farene ved alkohol og sjø. Vårt mål er å bli helt kvitt alkoholrelaterte skader og dødsfall på sjøen, sier Edgar Mannes, politistasjonssjef i Haugesund.

1 av 4 som omkommer på sjøen har promille

Organisasjonene er tre av 15 samarbeidspartnere som sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL står bak kampanjen ‹‹Klar for sjøen››. Ifølge daglig leder Kari Randen,  anslår man at én av fire som omkommer på sjøen har promille.

– Det betyr at mye kan gjøres for å forhindre mange dødsfall på sjøen, og det er en viktig grunn til at Klar for sjøen er en prioritert kampanje for oss, sier hun.