ABR-senteret inntar Kopervik sentrum – Hnytt

Siste:

UTVIDER: Daglig leder Halvor Hansen ser fram til å utvide virksomheten med kafé og møbelutsalg i Kopervik. Foto: Paul André Sommerfeldt

ABR-senteret inntar Kopervik sentrum

Karmsund ABR-senter var kjapt ute med å takke ja da Arken Menighet i Kopervik trengte noen til å overta driften av kafé- og bruktbutikken.
SENTRALT: Lokalene ligger godt synlig midt i Havnegata i Kopervik.

KOPERVIK: Lokalene i Havnegata har stått stengt en måneds tid, men i morgen er det klart for nyåpning etter at ABR-senteret offisielt har overtatt både kafétilbudet og bruktbutikken.

– Årsaken er at vi trenger flere plasser, mer arbeidstrening og mer aktivitet for de som har et rusproblem. I tillegg håper vi på et lite overskudd slik at vi kan hjelpe flere med ettervernsarbeid, sier Hansen.

– Hvor mange ansatte vil være i sving her?

– I første omgang er det fire stykker som skal dele på det, én i kafeen og én i butikken. I tillegg får vi folk fra senteret som kan være med i arbeidstreningen.

Vil nå ut  

Kafeen ligger vegg i vegg med Røthings Catering og selskapslokaler i sentrum av Kopervik. Med en slik beliggenhet håper ABR-senteret å kunne få direkte kontakt med folk i bybildet som trenger deres hjelp.

– På denne måten kan vi nå ut med brosjyrer og informasjon og hjelpe de som er på gata. Det er håpet vårt, sier Hansen.

Åpningstilbud

MØBELUTSALG: I første etasjen skal ABR fortsette driften av møbelutsalget, noe de allerede har god erfaring med fra før.

Kafé- og bruktbutikken vil ha åpent fire dager i uken. Torsdagskvelden utvides åpningstiden til klokken 19.

– Da vil det være mulig å få gode tilbud. De første tre dagene har vi spesielt tilbud med 50 prosent rabatt på alt vi har. Gratis vafler og kaffe for å få det godt kjent, forteller Hansen.

Spennende tider

Overtakelsen av Arken er imidlertid langt fra det eneste som foregår på ABR-senteret om dagen. 17. august begynner elevene på ABR Videregående Skole etter at den gamle Hauge skole på Torvastad ble kjøpt opp i fjor.

– Det er cirka 18 stykker som har meldt seg på til nå. Alt er på plass, og vi er i sluttfasen. Den 30. august kommer helseministeren til den offisielle åpningen. Vi har invitert både ordfører, rådmann og sosialavdelingen denne dagen.

100 til fagdag

SKAL DET VÆRE EN KOPP?: Bruktavdelingen på Arken inneholder mye morsomt, som denne imponerende koppsamlingen.

Allerede to dager senere, den 1. september, ventes opp mot 100 samarbeidspartnere til den årlige fagdagen som arrangeres av ABR-senteret.  Det hele rundes av med sang- og musikkveld i Veavågen kirke 2. september.

– Det er et stramt program framover med mange fantastiske ting som skjer.

– Men aller først venter nyåpning av Arken?

– Ja, i morgen begynner vi klokken elleve og holder på til sju om kvelden. Vi ønsker alle velkommen til det, avslutter Hansen.