– Interessen går langt inn i ryggmargen – Hnytt

Siste:

– Interessen går langt inn i ryggmargen

Geir Toskedal kjempet med nebb og klør for å få midler til utgravinger på Avaldsnes inn i statsbudsjettet. Tirsdag var han tilbake på det historiske området sammen med fylkesordføreren og leder av finanskomiteen på Stortinget.

AVALDSNES: Da de fire borgerlige partiene kom til enighet om statsbudsjettet i desember i fjor, kunne Toskedal slippe jubelen løs. Etter mye lobbyvirksomhet ble det klart av 5,4 millioner kroner settes av til å fullføre utgravingene av kongsgården på Avaldsnes.

Les også: 5,4 millioner til Avaldsnes

Tirsdag var Toskedal tilbake på stedet der han selv er både døpt og konfirmert. Med seg hadde han fylkesordfører Solveig Tengesdal og leder av finanskomiteen, Hans Olav Syversen.

– Vi har nærmest en plikt til å utvikle dette området og finne ut hva som har skjedd. Det har stor verdi for vår identitet og norsk historie. Jeg er selv både døpt og konfirmert her, og interessen for Avaldsnes går langt inn i ryggmargen, sier Toskedal.

Partifelle Hans Olav Syversen legger heller ikke skjul på viktigheten av at Avaldsnes ble prioritert i statsbudsjettet.

– Dette har lokal, men også nasjonal betydning for Norge. Derfor ble det viktig for oss å bringe det inn i budsjettet, og Geir skal ha honnør for at han vant fram, sier Syversen.

Se videoinnslag i vinduet over.