Fra rock’n roll til gudstjeneste på Fiskeridagene – Hnytt

Siste:

I fjor besøkte mellom 15 000 og 20 000 Fiskeridagene i Åkrehamn. Om været blir like bra regner festivalsjef Bjarne Lund at minst like mange kommer i år. Programmet er omfattende og svært bra. (Foto: Fiskeridagene)
I fjor besøkte mellom 15 000 og 20 000 Fiskeridagene i Åkrehamn. Om været blir like bra regner festivalsjef Bjarne Lund at minst like mange kommer i år. Programmet er omfattende og svært bra. (Foto: Fiskeridagene)

Fra rock’n roll til gudstjeneste på Fiskeridagene

- Vi har et kjempegodt program. Med fint vær regner jeg med 20 000 besøkende på de fire dagene. Her er noe for enhver smak, alt fra rock’n roll til gudstjeneste – i tillegg til mange utstillinger og flere gratiskonserter med kjente artister.

ÅKREHAMN: Bjarne Lund er leder for Fiskeridagene på Åkra og for Åkrehamn Kystmuseum. Han forteller at rundt hundre frivillige skal sørge for god gjennomføring av et bredt opplegg med mange opptredener. Det store arrangementet har vært planlagt i over ett år. Festivalen holdes nå for 22. gang siden den startet i 1996. Åkrehamn Kystmuseum og Karmøy Røde Kors er arrangører.

Les også: – Det er alltid kjekt å komme hjem

To gratiskonserter

– Den største endringen i år blir at tivoliet i Rådhusvegen erstattes av et opplegg med vannaktiviteter for barna. Det tror jeg blir bra. Fiskeriminister Per Sandberg kommer for å åpne dagene og han skal dele ut hedersprisen. Det blir mye underholdning, og to store gratiskonserter, med Slogmåkane i Storateltet på kaien lørdag ettermiddag, og avslutningskonsert med Hanne Sørvaag samme sted søndag, forteller Lund.

Hanne, som er halvt karmøybu, skriver rundt 200 sanger i året og er ettertraktet blant låtskrivere og artister. Slogmåkane trenger ingen nærmere presentasjon.

Flere lokale artister skal opptre på Fiskeridagene. Slogmåkane har gratiskonsert på lørdag, mens Ramsalt, tidligere Bergfjord, spiller på fredag. Fra venstre ser vi Odd Magnus Ferkingstad, Rudolf Fredly og Freddy Knutsen.

Sommerrevy og mye musikk

Hver kveld, også onsdagskvelden blir det sommerrevy i oppsatt telt ved Kystmuséet. Der skal Anne Marit Sandhåland med minst seks til fortelle hvordan det er å være Fodle i kjeta. Det høres sprekt ut. På torsdag er klovnen Blanco innom flere ganger på kaien og bandet P.C.B. overtar i Storateltet, etter at Dag Ingebrigtsen med band har varmet opp.

På fredag er det tett program fra klokka 12, blant annet med fiskesprell for barn og te-dans i Litlateltet med Alvseike og Stølås. Odd Nordstoga kommer i teltet på kaien og de lokale musikerne i Ramsalt, Jostein Bergfjord, Odd Magnus Ferkingstad, Rudolf Fredly og Freddy Knutsen overtar. Ramsalt er en fortsettelse av bandet Bergfjord, som eksisterte i fem år og fikk god mottakelse på Vestlandet.

Gratis frokost og «Gone Fishing»

Lørdag er det fiskekonkurranse og gratis frokost i Storateltet. Slogmåkane er alt nevnte – og rett etterpå blir det gammeldans med Mozak og Prozak. Kvelden avsluttes med opptreden av «Fiskeribandet Gone Fishing». Det er et stjernelag av lokale musikere som underholder publikum med fantastiske versjoner av kjente og kjære slagere. Kjennere sier at da begynner det å rykke i dansefoten.

Søndag blir det gudstjeneste i Storateltet på kaien og den store avslutningskonserten med Hanne Sørvaag.