– Skulle fått humor på blå resept – Hnytt

Siste:

Denne gjengen hadde revy under Fiskeridagene
Denne gjengen hadde revy under Fiskeridagene

– Skulle fått humor på blå resept

Anne Marith Sandhåland har med seg et stjernelag på scenen når de inviterer til revyen «Fodle i kjeta» under årets Fiskeridager.

ÅKREHAMN: Med på årets revy er Anne Marith Sandhåland, Kurt Johansen, Øyvind Angeltveit, Magnhild H. Knutsen og Carla Maria Haringstad.

– I år har vi med oss to nye ansikter, Øyvind og Carla. Sistnevnte er et ungt og nytt tilskudd i revymiljøet. Det er en utrolig flink og ung jente som det er veldig kjekt å ha med på laget. Vi prøver å være flinke til å skifte ut artister år etter år slik at det kommer nye ansikter inn. Derfor er det ekstra stas å ha med Carla som selv er fra Åkra. Å rekruttere nye talenter til revyen er litt av tanken bak konseptet, forteller Anne Marith Sandhåland.

Showet «Fodle i kjeta» er en helt ny revy med numre som ikke er blitt vist før. Det blir et variert innhold med både sang, monologer, enkeltnumre og fellesnumre.

– Jeg kan røpe at vi blant annet har med søsteren til Lothepus. Ellers er det nok noen som kan dra kjensel på noen fra Åkra idrettslag. Mer vil jeg ikke si, sier hun lurt.

Øyvind Angeltveit er også med.

Kommet for å bli

Det er fjerde året på rad det blir revy under Fiskeridagene. Sandhåland hadde selv fri i fjor, så dette blir hennes tredje år med revy under festivalen. Revyen er blitt en tradisjon som er kommet for å bli.

– Det er utrolig kjekt å kunne samle folk til en kveld hvor de kan le og ha det kjekt sammen. Det er veldig viktig med humor i hverdagen. Man skulle fått det på blå resept.

– Hvor får du all galskapen din fra?

– Det får jeg av ting jeg opplever rundt meg. Jeg er observant og får med meg morsomheter i hverdagen. Jeg liker hverdagshumoren som folk kan kjenne seg igjen i.

Skriveprosessen tar tid

Revygjengen har i flere måneder møttes jevnlig for å skrive i lag. Mange timer er blitt lagt ned i arbeidet med revyen.

– Det er skriveprosessen som tar mest tid. Det er flere som tror vi bare kan sette oss ned og produsere. Hadde det bare vært så fantastisk. Jeg er ikke så heldig at jeg kan reise på en hytte og bestemme meg for å skrive fem numre. Jeg må ta det når det kommer.

Selv om skriveprosessen til tider kan være krevende, så er det ikke mangel på materiale til revyen.

– Vi har en del ekstranumre å gå på. Selv om programmet har vært ferdig lenge, så kan det hende at vi tar ut et nummer og erstatter det med noe som ligger på reserve. Vi er ganske privilegerte som har så mye stoff.

– Er det vanskelig å velge hvilke numre som skal få være med?

– Ja, spesielt når du skal ha nye tekster og nytt stoff. Vi er alltid opptatt av at det skal være god kvalitet på det vi leverer. Vi har som målsetting at det vi setter opp skal være like bra og helst bedre enn det vi leverte året før.

Under Fiskeridagene blir det satt opp tre show. Helst skulle de satt opp flere.

– Det ligger mye arbeid bak en revy, så det er litt kjedelig at vi ikke får satt opp flere show, så vi håper at revyen kan flyttes og settes opp andre steder slik vi har gjort tidligere.

Med på revyen er også Bent Stølås og Frode Johansen som står for det musikalske og allsangen etter revyen.