Mark Ove sjekker at turbussene holder mål – Hnytt

Siste:

Mark Ove sjekker at turbussene holder mål

Det er travle dager for busselskapene når 8500 cruisegjester går i land i Haugesund denne uken. Vegvesenet har så langt hatt lite å utsette på bussene som frakter gjestene rundt om i distriktet.

HAUGESUND: Sjelden har Garpaskjærkaien i Haugesund sydet mer av liv enn denne uken når cruisegjestene for alvor inntar Haugalandet. Det betyr også at busselskapene har hendene fulle med å frakte turistene fra kaien og videre rundt om i distriktet.

I gjennomsnitt er mellom 15 og 25 busser i aksjon avhengig av størrelsen på cruiseskipene og hvor mange av gjestene som har meldt seg på en kortere eller lengre utflukt.

Da TV Haugaland tok turen tirsdag ettermiddag hadde det tyske cruiseskipet «Mein Skiff 1» akkurat lagt til kai med 2000 gjester og et mannskap på 840 om bord.

På plass var også Vegvesenet for å kontrollere at både busser og sjåfører oppfyller alle krav.

– I dag sjekker vi dokumenter, at sjåførene har førerrett og at alt er i orden i motoren med tanke på lekkasjer. I tillegg gir vi beskjed til guidene om at passasjerene må bruke belte, sier kontrollansvarlig Mark Ove Økland i Statens Vegvesen.

Se videoinnslag fra kontrollen i videovinduet over.