I dag skjer det i Vangen – Hnytt

Siste:

Elizabeth Huanca Vold

I dag skjer det i Vangen

Helge Handeland håper 1500 mennesker tar turen innom den nye festivalen.

HAUGESUND: Lørdag arrangeres Den Festivalen i Vangen for aller første gang. Musikkfestivalen starter klokka 14:00, og planen er å holde det gående i mange timer til etter midnatt.

– Vangen skal være litt Øya-aktig, og er en festival som skal romme de fleste. Målet er at både besteforeldre, barne våre og oss i midten skal kose oss. I paviljongen kommer mamma og klubben hennes til å lage lapper og gi ut gode klemmer, forteller arrangør Helge Handeland.

Følgende artister som er sluppet er blant annet Ziggy Alberts (AU),  Miss Tati, As Grunwald (AUS), Gundelach, Ford Rekord, Undergrunnen og bob hund (SE).

– Det er en veldig god line up med fantastiske artister som skal gjenspeile Haugesund, sier Handeland. 

– Vi må slutte å bry oss om været!

Han forteller at forhåndssalget har vært bra, men at det trolig er mange som avventer med å kjøpe billetter på grunn av det skiftende sommerværet på Haugalandet.

– Folk må slutte å bry seg om været. I Haugesund har vi fire årstider på én dag, og slik er det bare. Vi kan velge å ha lørdager der ingenting skjer og det kanskje er dårlig vær, eller vi kan ha lørdager der det faktisk skjer ting.

Handeland håper på 1500 besøkende til det han mener er et av landets flotteste festivalområder. Musikkfestivalen starter i det små, men Vangen-familien har et perspektiv på fem år. Målet er å utvide år for år.

– Støtte fra kommunen og fylket har vært bra. Området i Haraldsvang er jo som skapt for festival. Her blir det flere matområder, konserter og forhåpentligvis masse folk, sier Handeland.