"Tori" med kandidat til årets mål i Aalesund-seier – Hnytt

Siste:

VARTET OPP MED KREMMERHUS: Tor Arne Andreassen 2-0-scoring er definitivt ett av årets fineste mål i Eliteserien.
VARTET OPP MED KREMMERHUS: Tor Arne Andreassen 2-0-scoring er definitivt ett av årets fineste mål i Eliteserien.
Jan Kåre Ness / NTB scanpix

«Tori» med kandidat til årets mål i Aalesund-seier

Tor Arne Andreassen vartet opp med ett av årets hittil fineste Eliteserie-mål da Aalesund ble slått 2-0.

FOTBALL: Selv med 90 minutter Europa League-spill i beina fra torsdagens kamp mot Lech Poznan, tok FKH en sterk seier mot Aalesund i kveld.

Hjemmelaget var friske i startfasen av kampen og var totalt sett det klart beste laget i 1. omgang. Bare minutter ut i oppgjøret fikk Vegard Skjerve, som i kveld spilte sin Eliteserie-kamp nr. 200 for FKH, en kjempesjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen, før alltid livlige Liban Abdi var nære nettkjenning drøye ti minutter etter.

Like før pause var også Fredrik Pallesen Knudsen nære uttelling med pannebrasken etter at bergenseren tvinget frem en kjemperedning fra sisteskanse Pål Vestly Heigre.

Hvittrøyene fortsatte der de slapp i begynnelsen av 2. omgang, og Frederik Gytkjær, som i kveld fikk en etterlengtet mulighet fra start i serien, fikk en gyllen mulighet til å sende FKH i ledelsen da dansken kom alene med Heigre.

Ikke lenge etter skulle FKH få uttelling. Gytkjær maktet ikke å overliste Aalesund-keeperen da han kom alene med burvokteren, men Shuaibu Ibrahim var trygg og trillet behersket inn 1-0 da nigerianeren kom i samme situasjon som sin spisspartner.

Etter ledermålet var det Aalesund som måtte frem og score, men det var noe blekt over det gjestene presterte fremover på banen og det ble aldri særlig farlig.

«Tori» med fantastisk halvvolley

Når alle trodde kampen skulle ebbe ut i 1-0 og ny FKH-seier, hadde innbytter Tor Arne Andreassen planer om drepe kampen. Fra 25 meter banket mannen med over 350-kamper FKH til, før ballen suste i krysset. En fantastisk scoring av «Tori», som fort blir stemt frem som årets Eliteserie-mål.

Dermed kunne Tor Arne Andreassen og resten av FKH-gjengen innkassere nye tre poeng, og ta med seg selvtillit inn mot returoppgjøret i Polen mot Lech Poznan i Europa League.

Nå venter en tre uker lang pause fra seriespill for Eirik Hornelands disipler. Neste oppgave i seriesammenheng er bortekamp mot Sarpsborg 6. august. Tre dager senere er det klart for cupkamp på Haugesund stadion mot Molde.

FKH startet slik (4-4-2): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid (Sverre Bjørkkjær 45), Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Sondre Tronstad, Filip Kiss, Bruno Leite, Liban Abdi – Frederik Gytkjær (Tor Arne Andreassen 75), Shuaibu Ibrahim (Johnny Buduson 88).