Siste:

AV1 gjør at syke Marthe (25) kan dra på festival

Da Marthe Hajem Kjendseth var i Kenya for nesten seks år siden, ble hun smittet av Vestnil-viruset som angrep sentralnervesystemet i hjernen. Siden har hun vært kronisk syk. Vanligvis er AV1 roboten på skolen for den langtidssyke jenta, men denne helga er roboten på Tysnesfest.

TYSNES: – Med roboten som stand-in er det nesten som å være til stede på Tysnesfest. Jeg har virkelig savnet å være på festival litt ekstra i år. Dette betyr veldig mye for meg, for det er ikke alltid jeg orker å være ute. Jeg er ikke like sosial som jeg var før, forteller Marthe Hajem Kjendseth fra senga i Bergen.

– Jeg gleder meg til å høre deLillos og Kim Larsen, legger hun til.

Les også: Denne «vikaren» skal hjelpe langtidssykemeldte skolebarn

Roboten «AV1» er utviklet av No Isolations for å hjelpe langtidssykemeldte barn til å holde kontakt med klassekameratene og til å følge undervisningen.

– Produktet gjør at barn som er langtidssyke, ikke blir isolerte. Det gjør det lettere for barn å komme tilbake i klassemiljøet igjen og det er mange som klarer å følge mer med i undervisningen mens de er syke. Denne roboten som er på Tysnesfest, gjør at Marthe som ikke har mulighet til å dra på festival, likevel får en liten festivalfølelse selv om hun ikke er til stede, forteller Jan Fitjar i Atea AS.

Les også: Se bilder fra Tysnesfest

Hør mer i videovinduet over.