Siste:

Ga fremtidige reptil-eiere gode råd

Fra 15. august blir det lovlig å holde visse reptiler som kjæledyr i Norge, men det å ha en reptil er krevende og ikke alltid enkelt. Derfor inviterte Karmsund Dyrehospital til gratis seminarkveld onsdag kveld.

DYREHOLD: På kveldsseminaret ble det blant annet tatt opp temaer som fôring, sexing/kjønnsbestemming, anatomiske og fysiologiske egenskaper, vitaminer og mineralstoffer, første tegn på alvorlig sykdom hos reptiler, vinterdvale og forberedning til dette. Det ble også informert om hvilke reptiler som nå blir lovlig å holde i Norge.

– De fleste sykdommer som oppstår hos reptiler er resultat av alvorlig mangel i hold og fôring og lar seg enkelt unngå så lenge vi følger noen viktige regler, sier veterinær Dr. med. vet, Felix Robert Innerkofler.

Han har tidligere jobbet med reptiler, blant annet ett år i Tysklands største dyrehjem for reptiler. Han har behandlet reptiler på Karmsund Dyrehospital AS siden han flyttet til Norge i 2015 og er medlem av NHF (Norsk Herpetologisk Forening).

Hør mer i vinduet over.